>> Nyskördat!
>> Husen
>> Sålda hus
>> Hyra hus?

Uppvik & döttrar ÖSTERLEN

Vad betyder
slutförhandling?

Läs mer >>

 


Margaretetorp nära Drakamöllan

Nr 1148 - Karta >>

Södra Lökaröd. Brösarps norra backar. Den sandiga marken är mörklila av blommande ljung. Vyerna över vidsträckt hed är storslagna. Landskapet bär en ålderdomlig prägel. Det är vandrarnas och fågelskådarnas eldorado. Det är bär- och svampplockarnas förnämsta jaktmarker. Den moderna tiden tycks susa förbi litegrann på avstånd. Det är frid och ro för stressade storstadssjälar…

Avskildhet och stillhet finns ännu i rikt mått och den gamla boningslängan längan är än idag ålderdomlig och rofylld. Ägarfamiljen inredde ytterligare en bostad med alla dagens krav på modern komfort. Ett rymligt och välutrustat kök. En umgängesvänlig matsal med stämning av sommarveranda. En inredd vindsvåning för avslappnad samvaro.

Båda husen grundligt renoverade under åren 2003-2012. Sovhuset ca 85 kvm (52+33) med takhöjd 2 m i nock på ovanvåningen. Bostad ca 70 kvm (37+33). Friggebod ca 8 kvm. Naturtomt, gärsmatta och rabatter, 5.563 kvm.
1.795.000:- eller bästa bud

VISNING SKÄRTORSDAG 17/4 KL 10:00
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Lotta på 0708-920724.
 


Stockhuset, Lönhult

Nr 1171 - Karta >>

Den arkitektritade stugan rör vid våra drömmar om vildmark, fårskinnsfällar och flammande eldar. Den idealiska platsen för vila och återhämtning. Mitt i naturens trolska rikedom. Oavsett årstid. Här är vildmark och stillhet, men alls ingen ödslighet. I sommarbyn finns tillräckligt med goda grannar för att man inte ska känna sig ensam.

De nuvarande ägarna har mellan vila och långsamhetens lov också dragit sitt strå till stacken för att ytterligare förbättra. Vem kunde tro att förrådet kunde bli ett välkomnande gästhus med bastu? Det har tillfört huset både större möjligheter att ta emot vänner och familj och en anledning till att längta hit under höst och vinter. En långpromenad i skogen och sedan en kall pilsner i ångande bastu… tänk att livet kan vara så enkelt!

Bostad ca 90 kvm (55 + 35 kvm). Gästhus och bastu ca 15 kvm. Förråd. Carport. Tomt, 1.819 kvm.
1.650.000:- eller bästa bud

VISNING SKÄRTORSDAG 17/4 KL 11:30
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Lotta på 0708-920724.

Vägbeskrivning: från väg 19, sväng vänster vid korsningen Brösarp. Följ vägen som slingrar sig fram och upp för en backe.
OBS - Passera första skylten Lönhults sommarby och fortsätt rakt fram. Vi nästa gula skylt "Norra Björstorp" (på höger sida), sakta ner och sväng vänster i korsningen. Följ grusvägen tills vägen svänger vänster, fortsätt till nästa vänstersväng. Huset ligger på hörntomten på höger sida. Välkomna!

 


På Baskemölla

Nr 1170 - Karta >>

Färgsprakande takåsar och blånande hav. Husets möjligheter är närmast obegränsade. Här finns en egen, helt ostörd, bostad om kök, sällskapsrum, tre sovrum samt ett mindre arbetsrum. Två stora balkonger. Dessutom har ägarfamiljen hyrt ut tre rum en trappa ner – varav ett används som arbetsrum ”off season” – samt en liten lägenhet i separat gårdshus. Egna uteplatser och ingångar till varje rum.

B&B har bedrivits i 14 år, och de nuvarande ägarna har haft verksamheten sedan 2008. Det är väl inarbetat med en trogen kundkrets, med blygsam annonsering, och en mycket lukrativ inkomstkälla. Det lilla caféet på bottenvåningen icke att förglömma…

Men den som föredrar att bo rymligt - med fantastiska möjligheter att hysa vänner och familj - disponerar naturligtvis husets alla kvadratmetrar för egen del!

ca 200 kvm (105 kvm + 95 kvm inkluderat två/tre uthyrningsrum). Källare ca 50 kvm. Två balkonger med havsutsikt. Gårdshus med två rum ca 30 kvm, f.d. café ca 30 kvm och garage ca 25 kvm. Totalt nio rum varav sju sovrum. Tomt, 1.154 kvm.
4.500.000:- eller bästa bud

Livet på ett fiskeläge. Bad i havet. Sillamacka och pilsner. Promenad längs strandbrynet till
den imponerande nationalparken Stenshuvud. Utsikt och insikt. Över både landskap och liv.
Stilla dagar med en god bok. Braskvällar i oktober. Vänner runt dukat matbord.
VISNING SKÄRTORSDAG 17/4 KL 14:30
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Lotta på 0708-920724.
 


Tåghusa, Björkhaga

Nr 1129 - Karta >>

Gården är välvårdad och omskött in i minsta vrå.Två hela hus men den som önskar ännu mer plats kan inreda vindsvåningen i bostaden och kanske förvandla det osedvanligt vackra garaget till ytterligare ett gästhus - eller varför inte skapa ett orangeri? Den egna marken är vidlyftig och väl samlad kring gården. 15 ha, Lycka efter lycka, skiljda åt av mossbelupna gärden. Känslan av ”frizon” är påtaglig. Kanske finns längtan efter egna hästar? Eller vill Du liksom ägarna ha får och lammungar?

Boningslängan har inretts för tvåsamhet med gott om plats för sällskapsliv. Det stora lantköket är husets varma hjärta. Ett gammaldags skafferi, stort och svalt, är svaret på alla förvaringsbryderier. Sida vid sida med moderna vitvaror samsas den effektiva vedspisen och den handgjorda köksinredningen. Gårdens forna hönshus har genomgripande byggts om till ett rymligt gästhus. Vänner och familj kan stanna länge. Och den som vill kan med god förtjänst hyra ut!

Bostad ca 85 kvm + inredningsbar vind. Gästhus ca 90 kvm (52 + 38). Loge ca 110 kvm varav isolerad tvättstuga 14 kvm. Förråd ca 38 kvm. Kontor 8 kvm.
5.700.000:- eller bästa bud

VISNING SKÄRTORSDAG 17/4 KL 17:00
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Lotta på 0708-920724.
 


Brantevik, Hylkavägen

Nr 1165 - Karta >>

Huset är ritat av arkitekt Christian Rønne och byggt av de nuvarande ägarna. Familjens danska rötter avspeglas både i arkitektur och trädgård. Modernt material och formspråk kombinerat med traditionella inslag som listtäckt papptak gör att byggnaden naturligt finner sin plats i det gamla fiskeläget. Trädgården är en grön oas där spaljeer och pergolor bidrar till rumslighet, inte minst uteplatsen mellan boningshuset och gästhuset är som ett stort grönt vardagsrum.

Öppen planlösning och många stora glasytor gör att du från grytorna har direktkontakt med entré, matplats, uterum och trädgårdens uteplats. Huset är beläget i Branteviks södra del invid havet och de vackra strandängarna som kallas för Grönet. Både hav och ängar syns från huset. Folkliv, sommarkrog och hamn ligger på några få minuters promenadavstånd.

Bostad ca 160 kvm fördelat på bv och två halvplan. Källare ca 20 kvm. Uterum, ca 27 kvm. Uteplats med kök, ca 20 kvm. Gästhus 34 kvm. Anlagd trädgård som kännetecknas av flera ”rum”, 800 kvm.
5.500.000:- eller bästa bud

VISNING LÅNGFREDAG 18/4 KL 10:00
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Lotta på 0708-920724.
 


På Brantevik

Nr 1126 - Karta >>

Österlen. Sveriges Provence. Skånsk solkust. En utvald plats. Högst upp. Vägs ände. Äppelbacken, ett litet kvarter i fiskelägets utkant. En årsring i dess historia. Och fler hus lär det inte bli i närheten. Mer får man nämligen inte bygga! Vågorna slår mot strandkanten nedanför. Havet hörs och glittrar omåttligt blått.

Att låta rita och bygga huset vid havet var ett inspirerande projekt. Byggnadsverket skulle utan överdrifter kunna kallas en annorlunda nytolkning av skånelängan. Fastän högre, bredare och med tydliga sydländska influenser från parets liv utomlands. Rustika tegelväggar. Påkostade material. Galvade trappräcken. Handtag i skinn till kyl/frys. Blanka klinkergolv. Breda plankgolv. Två sovrum. Två sällskapsrum. Täljstenskamin för värmens skull. Franska dörrar mot havet. Horisontens rand i varje fönster.

Byggt 2003. Bostad 140 kvm (95 kvm+45 kvm). Carport ca 20 kvm. Förråd ca 10 kvm. Snickarbod ca 10 kvm. Vedbod ca 9 kvm. Tomt, 957 kvm.
4.595.000:- eller bästa bud

VISNING LÅNGFREDAG 18/4 KL 11:30
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Lotta på 0708-920724.
 


Kaptenshus på Brantevik

Nr 1059 - Karta >>

Huset uppfördes av en sjökapten. Blott tre ägare har bebott det nätta, eleganta huset sedan det byggdes för mer än hundra år sedan... Byggnadens harmoniska symmetri, det omsorgsfullt utförda, dekorativa mureriarbetet och den milt gröna kulören var goda skäl för nuvarande ägarinnas förälskelse.

Spåren från tidigare renovering suddades raskt bort och huset återfördes varsamt till sitt ursprung. Nu är det inrett i ljusa, lätta färger. Stämningen är tidlös och trivsam. Taken dekorerade med fina listverk. Spegeldörrarna har spröjsade glas och utsirade trycken och nyckelskyltar. Den stora kaminen i det ljusa, umgängesvänliga sällskapsrummet värmer gott. Ingången mot gatan har skulpterade pardörrar. Entrén mot trädgården är ett upphöjt trädäck. Och att varje dag få äta sin frukost i lugn och ro vid köksfönstret, lyfta blicken från morgontidningen och kika ut över havet, gör det kanske lättare att fånga dagen?

Bostad ca 115 kvm (70 + 45). Källare ca 25 kvm. Tomt, 350 kvm.
4.500.000:- eller bästa bud

VISNING LÅNGFREDAG 18/4 KL 12:00
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Elisabeth på 0704-520646.
 


Kringbygd gård
anno 1850, Tommarp

Nr 1162 - Karta >>

Ett mjukt kuperat landskap med vidsträckta åkrar, där byarna avlöser varandra i ett pärlband av boningsplatser med medeltida anor. Strax norr om Östra Tommarps kyrkby, längs den lilla slingrande vägen mot Gladsax, ligger gården mitt i det öppna landskapet. Nära civilisation och sammanhang, men med ostördhetens alla privilegier!

Den skånska gården. De finstämda proportionerna. Kullerstensgolvet. Det gamla teglet. Det vitputsade boningshuset. De välbyggda uthuslängorna. Rosorna och stockrosorna längs fasaderna. Valnötsträdet mitt på innergården. En egen värld. Jordvärme lades nyligen och håller ner uppvärmningskostnaderna. All el är nydragen, fönstren är nyrenoverade och golvvärmen är förförisk mot strumpläst och bara fötter!

Norra längan (bostad) ca 135 kvm. Västra längan (loge) ca 100 kvm. Södra längan (stall) ca 90 kvm. Östra längan ca 120 kvm inkl. enkelt gästrum. Grishus/garage ca 110 kvm. Inredningsbara loft.
Tomt, 15.860 kvm.
3.100.000:- eller bästa bud

VISNING LÅNGFREDAG 18/4 KL 14:00
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Elisabeth på 0704-520646.
 


Vemmerlövstorp

Nr 1062 - Karta >>

Ägarparet har haft siktet ställt på att bibehålla en tidstypisk miljö.Kanske vill Du, bit för bit, prägla huset efter eget huvud och samtidigt förbättra standarden en smula. Det är värt att minnas att just det enkla ibland är just det som skänker avkoppling och ro!

Att omgivningen är idyllisk, ja, smått pastoral är alls ingen överdrift. Beteshagar och mossklädda stengärdesgårdar vittnar om gränsdragningar i gamla tider. Naturupplevelserna finns nära. Norrut breder vidsträckta bokskogar ut sig. Söderut öppnar landskapet sig i ljusa, böljande fält. Långa promenader, med eller utan hund eller svampkorg är således en lättillgänglig sysselsättning! Lövsalar fylls av sol och ljus. Behöver man stillsamma dagar på landet som kontrast till ett hektiskt storstadsliv kan huset vid Vemmerlövstorp bli en plats att ständigt längta till! Så kanske får ovannämnda egenskaper också Ditt hjärta att klappa? För egen del drabbas jag (Gabrielle) nästan av kärleksfnatt!

Bostad ca 100 kvm. Inredningsbar vind. Förråd och hall ca 10 kvm. Lusthus ca 10 kvm. Tomt, 3.073 kvm.
1.500.000:- eller bästa bud

VISNING LÅNGFREDAG 18/4 KL 15:30
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Elisabeth på 0704-520646.
 


Viks fiskeläge

Nr 1123 - Karta >>

Där land, hav och himmel smälter samman. Trädgården är solig och vänd mot havet. Fredad från världens blickar. Utsikten fri över heden mot havet. Strandråg och nyponsnår. Omgivande natur blir en förlängning av trädgårdsrummet.   Lavendeldoften berusar. Vågorna slår mot stranden nedanför.

Huset är en plats att leva på under alla tider på året. Sommaren kanske den givna höjdpunkten, med prunkande växtlighet och sol och bad från de säregna klipphällarna. En närmast exotisk känsla i färg och atmosfär. Trivs man bäst på välklippta gräsmattor finns golfbanorna vid Vik inom cykelavstånd. Den lättrampade cykelbanan leder vidare till Simrishamn. Staden bjuder ett trivsamt folkmyller under sommaren. Caféer och krogar, torghandel och loppmarknader finns i rikt mått!

Bostad ca 117 kvm. Gästhus/annex ca 20 kvm. Arbetsbod ca 9 kvm. Kallförråd ca 7 kvm.
4.475.000:- eller bästa bud

VISNING PÅSKAFTON 19/4 KL 10:30
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Gabrielle på 0414-708 00 eller 0708-669593.
 


Beddingestrand,
På sydkusten. (VÄST)

Nr 1159 - Karta >>

Öppet landskap. Hög himmel. Fri horisont. Ett hus vid havet, som det bara är att flytta in i. Alla stora, kostsamma och tidskrävande arbeten har redan gjorts. En ynnest. Havet är den ständigt skiftande tavla som färgar tillvaron. Att njuta utsikten över. Att vandra utefter, med sanden strilande mellan tårna. Att ta sitt dagliga morgondopp i. Och att sjösätta sin båt i – båtplats ingår!

Ägarna har rustat upp efter egna behov och sin egen estetik, och återbördat interiörerna till en mer ursprunglig känsla. Med både varm hemtrevnad och en lite mer sydländsk och avskalad känsla. Vad det rent geografiska läget anbelangar är det närmare till Berlin än till Stockholm och närmare till Milano än Luleå! Och så finns ju Kastrups Lufthavn (knappa timmen med bil) och Sturup (25 minuter), om turerna ska ta Dig ut i världen!

Bostad, ca 85 kvm (60 + 25). Förråd, ca 10 kvm. Stensatt terrass i söderläge med pergola. Kringbyggd vindskyddad innergård med glasad paviljong. Anlagd trädgård, 599 kvm
4.500.000:- eller bästa bud

VISNING PÅSKLAFTON 18/4 KL 11:00
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Elisabeth på 0704-520646.
 


Vemmerlövstorp

Nr 1062 - Karta >>

Ägarparet har haft siktet ställt på att bibehålla en tidstypisk miljö.Kanske vill Du, bit för bit, prägla huset efter eget huvud och samtidigt förbättra standarden en smula. Det är värt att minnas att just det enkla ibland är just det som skänker avkoppling och ro!

Att omgivningen är idyllisk, ja, smått pastoral är alls ingen överdrift. Beteshagar och mossklädda stengärdesgårdar vittnar om gränsdragningar i gamla tider. Naturupplevelserna finns nära. Norrut breder vidsträckta bokskogar ut sig. Söderut öppnar landskapet sig i ljusa, böljande fält. Långa promenader, med eller utan hund eller svampkorg är således en lättillgänglig sysselsättning! Lövsalar fylls av sol och ljus. Behöver man stillsamma dagar på landet som kontrast till ett hektiskt storstadsliv kan huset vid Vemmerlövstorp bli en plats att ständigt längta till! Så kanske får ovannämnda egenskaper också Ditt hjärta att klappa? För egen del drabbas jag (Gabrielle) nästan av kärleksfnatt!

Bostad ca 100 kvm. Inredningsbar vind. Förråd och hall ca 10 kvm. Lusthus ca 10 kvm. Tomt, 3.073 kvm.
1.500.000:- eller bästa bud

VISNING PÅSKAFTON 19/4 KL 12:00
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Gabrielle på 0414-708 00 eller 0708-669593.
 


Karlaby

Nr 1140 - Karta >>

Ljuset. De milsvida vyerna. De mjuka kullarna. De bördiga sädesfälten. Det havsnära, milda klimatet. Den lilla byn Karlaby ligger mitt i detta landskap, med ett geografiskt läge som är tämligen svårslaget. En mittpunkt i den östligaste delen av Österlen – med Gladsax, Simrishamn, Baskemölla och Brantevik endast några minuter bort…

Huset är mer åt det stabila och grundmurade hållet i sin estetik. Ett hus för Mårbackapelargoner i fönstren och rustika möbler i rummen snarare än modern konst och designmöbler! Ändå, eller kanske just därför, var huset tidigare kontor för en av våra mest namnkunniga arkitekter, Lillemor Husberg, som också rustade upp huset på sin tid. Vem vet, kanske ser Du andra möjligheter i huset – det enkla och avskalade låter sig ju ofta lätt fyllas med det oväntade…

Bostad ca 140 kvm (80+60). Plankomgärdad, insynsskyddad trädgård, 290 kvm.
1.475.000:- eller bästa bud

VISNING PÅSKAFTON 19/4 KL 13:30
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Gabrielle på 0414-708 00 eller 0708-669593.
 


Skillinge, Matrossträddet

Nr 1161 - Karta >>

Hallasten och släta, badvänliga klippor. Grönskande strandängar där betesdjur håller markerna öppna. Kustremsan mellan fiskelägena Brantevik och Skillinge äger en anmärkningsvärd skönhet Fiskarlängan vid kullerstenstorget ett stenkast från havet och hamnen är slank med klassiska mått. I gamla tider var också så, ironiskt nog, att de allra fattigaste bodde längst ned vid strandkanten. De mera burgna placerade sina hus så långt från vattnet som möjligt!

Spegeldörrar med gamla lås, takbjälkar och trägolv anger tonen. Goda material låter sig underhållas. Kanske vill du uppdatera kök och badrum en smula - men de är mer än dugliga! Och på vinden finns sovplatser för många… Murar, gårdshus och huskropp ger rumskänsla åt trädgården.

Bostad ca 112 kvm. Gårdshus ca 10 kvm. Tomt, 286 kvm (möjlighet att förvärva ytterligare ca 100 kvm).
3.200.000:- eller bästa bud

VISNING PÅSKDAGEN 20/4 KL 10:30
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Andreas på 0414-708 00.
 


Stora Köpinge

Nr 965 - Karta >>

 

Modernt boende. Lantlig stämning. Generösa ytor. Närhet till kommunikation. Ljuset och ytorna som kännetecknar gamla skolbyggnader finns här i övermått. Det är befriande luftigt. Man kan vara många, och ändå finns det plats att dra sig undan. Trots storleken hålls uppvärmnings-kostnaderna låga tack vare den installerade jordvärmen.

Trädgården är helt skyddad från insyn på baksidan av huset. Byaliv på ena sidan, privat avkoppling på den andra… Tomten är omsluten av grönska och plank vilket skapar en väl vindskyddad innergård. Ett imponerande sällskapsrum i storlek - och med en stämningsfull ton av förgången tid. Här finns också utmärkta möjligheter att bedriva verksamhet för den som drömmer om ett eget galleri, café, butik eller kursverksamhet – om man inte behöver alla sällskapsrum åt sig själv. Läget är geografiskt gynnsamt och ingången direkt från bygatan är ett plus!

Bostad ca 295 kvm, varav bv ca 195 kvm och ov ca 100 kvm. Inredningsbar vind ca 70 km. Gårdshus ca 30 kvm. Tomt, 1.954 kvm.
3.500.000:- eller bästa bud

VISNING PÅSKDAGEN 20/4 KL 12:00
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Andreas på 0414-708 00.
 


Kiviks fiskeläge
Pottmakarsträddet

Nr 1134 - Karta >>

Från början en enkel länga från 1800-talets mitt. I händerna på nuvarande ägare har det gamla huset fått ett helt nytt liv! Med säker smak har man byggt till. Öppnat upp. Rensat bort. Fram trädde ett spännande och annorlunda hus.

Huset är uttänkt och planerat in i minsta detalj. Både vad avser teknik som estetik! Mjuka former bryter det formellt fyrkantiga i boendets geometri. Det är förvisso stramt - men utan att på minsta vis vara stelt! Rummens form och funktion har hanterats på ett intelligent och lekfullt sätt. Det stora trädäcket löser upp gränsen mellan inne och ute. Känslan av badbrygga är somrigt skön! Läget i fiskelägets lugnaste kvarter är skyddat i flera avseenden. Pottmakarsträddet är en återvändsgränd i avsaknad av trafik. Backafallet ger lä för västliga vindar. Folkmyllret sommartid håller sig på behörigt avstånd!

Skånelänga. Friliggande förråd. Bostad ca 95 kvm + inredd vind ca 40 kvm. Tomt, 821 kvm.
3.995.000:- eller bästa bud


VISNING PÅSKDAGEN 20/4 KL 14:00
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Andreas på 0414-708 00.
 


Margaretetorp nära Drakamöllan

Nr 1148 - Karta >>

Södra Lökaröd. Brösarps norra backar. Den sandiga marken är mörklila av blommande ljung. Vyerna över vidsträckt hed är storslagna. Landskapet bär en ålderdomlig prägel. Det är vandrarnas och fågelskådarnas eldorado. Det är bär- och svampplockarnas förnämsta jaktmarker. Den moderna tiden tycks susa förbi litegrann på avstånd. Det är frid och ro för stressade storstadssjälar…

Avskildhet och stillhet finns ännu i rikt mått och den gamla boningslängan längan är än idag ålderdomlig och rofylld. Ägarfamiljen inredde ytterligare en bostad med alla dagens krav på modern komfort. Ett rymligt och välutrustat kök. En umgängesvänlig matsal med stämning av sommarveranda. En inredd vindsvåning för avslappnad samvaro.

Båda husen grundligt renoverade under åren 2003-2012. Sovhuset ca 85 kvm (52+33) med takhöjd 2 m i nock på ovanvåningen. Bostad ca 70 kvm (37+33). Friggebod ca 8 kvm. Naturtomt, gärsmatta och rabatter, 5.563 kvm.
1.795.000:- eller bästa bud

VISNING PÅSKDAGEN 20/4 KL 16:00
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Andreas på 0414-708 00.
 


Vemmerlövstorp

Nr 1062 - Karta >>

Ägarparet har haft siktet ställt på att bibehålla en tidstypisk miljö.Kanske vill Du, bit för bit, prägla huset efter eget huvud och samtidigt förbättra standarden en smula. Det är värt att minnas att just det enkla ibland är just det som skänker avkoppling och ro!

Att omgivningen är idyllisk, ja, smått pastoral är alls ingen överdrift. Beteshagar och mossklädda stengärdesgårdar vittnar om gränsdragningar i gamla tider. Naturupplevelserna finns nära. Norrut breder vidsträckta bokskogar ut sig. Söderut öppnar landskapet sig i ljusa, böljande fält. Långa promenader, med eller utan hund eller svampkorg är således en lättillgänglig sysselsättning! Lövsalar fylls av sol och ljus. Behöver man stillsamma dagar på landet som kontrast till ett hektiskt storstadsliv kan huset vid Vemmerlövstorp bli en plats att ständigt längta till! Så kanske får ovannämnda egenskaper också Ditt hjärta att klappa? För egen del drabbas jag (Gabrielle) nästan av kärleksfnatt!

Bostad ca 100 kvm. Inredningsbar vind. Förråd och hall ca 10 kvm. Lusthus ca 10 kvm. Tomt, 3.073 kvm.
1.500.000:- eller bästa bud

VISNING ANNANDAGPÅSK 21/4 KL 11:30
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Andreas på 0414-708 00.
 


Statarlängan vid Tosterups slott

Nr 1136 - Karta >>

De fria vidderna. Vyer i alla väderstreck. Solnedgång över slätten på framsidan av huset. Det öppna kontrasteras av den skyddade trädgården på baksidan, i vinkeln som bildas mellan boningshus, förråd och uterum. Knappt någon trafik stör idyllen vid den lilla vägen. Det geografiska läget är utmärkt, bara någon mil från Ystad och en dryg halvmil från havet och sandstränderna.

Här finns gott om plats för en familj. Badrum finns både uppe och nere. Ett lagom stort kök med skafferi samt matsal alldeles intill. Ett sällskapsrum som upptar större delen av husets längd. Braskamin för höst och vinter. Litet kontorsrum att arbeta i. Allt man egentligen behöver – lätthanterligt och fyllt av vardagstrivsel…

Fd arbetarbostad till Tosterups slott. Statarlänga med inredd ov. Bostad ca 150 kvm, varav bv ca 105 kvm och ov ca 45 kvm. Sommarrum ca 24 kvm. Garage ca 20 kvm. Ett förråd om ca 12 kvm och ett förråd om ca 13 kvm. V.v. se ritning - angivna ytor ovan avser användbar golvyta. Tomt, 850 kvm.
2.100.000:- eller bästa bud

BUD FINNS

 


Skillinge Mölla

Nr 1158 - Karta >>

Kan man verkligen bo i en väderkvarn? Eller för att använda dess skånska namn, en vindmölla? Ja men visst kan man det! I alla fall om den är så väl upprustad och ömsint vårdad som möllan på Skillinge fiskeläge… Ägarna har bott i möllan året om, men det passar absolut lika väl som ett osedvanligt rymligt fritidsboende.

Byggnaden är ett ytterst väl fungerande hem, varmt och välhållet, och med alla moderna bekvämligheter som går att uppbringa! Dessutom så generöst i utrymme att en stor familj kan sprida ut sig över fyra våningsplan och njuta av det femte, själva hättan, som ett spännande sommarrum… med en utsikt som är mer än blott en havsglimt! Stilla soluppgång och glittrande böljor. Mörka skyar och stormpiskat hav. Väldisponerad. Stämningsfullt och inrett med fingertoppskänsla.

Bostad ca 210 kvm + femte våningen/sommarrum. Orangeri, gäststuga (butik idag). Förråd.Havsutsikt från terrassen och samtliga våningsplan. Designad och anlagd trädgård med rumsindelning, 1.318 kvm med flera uteplatser på marknivå plus i etage.
4.600.000:- eller bästa bud

Trädgårdstoppen >> Gå till 20:36 in i programmet (efter reklamen...)  
 


Ramsåsa vid Fyledalen

Nr 1149 - Karta >>

Den här fastigheten är såld!

 


Viks fiskeläge

Nr 1141 - Karta >>

Kustvaktens hus ligger ett stenkast från havet. På mindre än en halv minut tar man sig från hustrappa till hav och hallasten. De egendomliga klipporna är 500 miljoner år gamla, och det sägenomspunna ”Prästens badkar” troligen en vulkanformation. Utsikten över bukten är magnifik, med Stenshuvud och berget som en majestätisk fond i norr.

Kustvaktens hus har generösa proportioner. Pondus och reslighet. Rostrött tegel och gnistrande vita fasader i solljuset. Ljus och genomsikt i generöst tilltagna rum. En fläkt av 1920-talet. Salongskänsla i rummen. Äldre parkettgolv. Mycket god takhöjd. En öppen och ljus atmosfär. Trädgården är lättskött och inbjuder mer till avslappning än vad den kräver i arbete. En reträttplats vid havet.

Bostad ca 115 kvm (65 + 50 kvm). Tomt, 439 kvm.
Strandnära. Stensatt uteplats i västerläge.
3.775.000:- eller bästa bud

 


Stengården,
trelängad skånegård

Nr 1169 - Karta >>

En kulturskatt i ett kulturlandskap. Namnet Stengården - så välfunnet! Kullerstenen, gråstenen, lerstenen, teglet… Gården trillar inte omkull för varken frustande eller pustande. Här är man trygg. Känslan är robust och evig. En trelängad gård med alla de klassiska kännetecknen. Inramad kullerstensgård. U-formen skapar en väl skyddad och prunkande innergård. De gamla längornas gråstensväggar med sina typiska stallfönster, det vitputsade boningshusets smäckra form, den rustika ålderdomligheten.

Likväl är boendet just så modernt och bekvämt som man någonsin kan önska. Den runda poolen i trädgården är bara ett exempel på tillvarons goda för en sofistikerad bon viveur… Ägarna har under sina 6 år på gården genomfört en grundlig upprustning för att få boendet precis som de velat ha det. Det stora intresset för inredning och kultur har fått fritt spelrum över en riktigt rejäl bostadsyta!

Bostad ca 335 kvm (bv 170 + ov 165). Stall, loge och förråd ca 100 kvm. Glasat uterum ca 25 kvm. Pool 5 m i diameter.
5.500.000:- eller bästa bud

 


Vitemölla fiskeläge

Nr 1143 - Karta >>

Att kunna köpa ett hus på Vitemölla fiskeläge är få förunnat – möjligheten dyker nämligen inte upp så ofta! Särskilt när det handlar om de gamla fiskarhusen nära vattnet. Längan på Lejegatan är ett parhus, där den här delen fått vara tämligen orörd under lång tid. En fiskarlänga med harmoni och värdighet.

Låga längor och smala strädden. Hamnpirer och badplatser. Smekta av solen, piskade av storm. Ymnigt blommande rosor och manshöga stockrosor. Och överallt har de flesta invånarna bytt sjöstövlarna och oljerocken mot sandaler och badrock… Bor man ett stenkast från havet kommer de sistnämnda väl till pass. Det tar runt minuten att ta sig från huset på Lejegatan 25 till vattenbrynet, så morgondoppen torde kunna bli både självklara och regelbundna!

fiskarlänga/parhus med inredd vind och liten källare, ca 100 kvm (60 + 40). Friliggande gårdshus, ca 25 kvm och garage/vedbod.
4.900.000:- eller bästa bud

 


Örnahusens gamla skola & lärarbostad

Nr 1053 - Karta >>

Örnahusens skola från 1912 är ett boende som kittlar fantasin. Tre hela byggnader ger förutsättningar för ett lekfullt och kreativt liv, men också för vila och eftertanke. Här kan du förverkliga privata eller kommersiella drömmar och idéer. Valet är ditt!

Skolan rymmer två salar, två stora själfulla rum som de senaste årtiondena tjänat som såväl ateljeer och snickeri som sällskapsrum och bibliotek. Volymen, ytorna och ljuset gör att rummen känns genomlysta och livgivande men samtidigt rofyllda, egenskaper som gör de gamla skolsalarna till unika förutsättningslösa rum där allt kan hända. Lärarbostaden rymmer två vackra och stora lägenheter. Perfekt för B&B, generationsboende eller övernattande vänner och familj.

Skolhuset ca 445 kvm (285 + 160). Inredningsbar vind ca 65 kvm. Gula huset ca 200 kvm (två lägenheter). Gårdshuset ca 80 kvm. Fint anlagd, väl uppvuxen parkliknande trädgård, 4.823 kvm.
5.975.000:- eller bästa bud

 


Nära Kivik & Vitemölla,
Fyrlängad gård

Nr 1115 - Karta >>

Prästavägen löper mellan bykyrkorna i Vitaby och Södra Mellby – precis som prästerna gjorde en gång i tiden. Man undrar om de hade tid att begrunda den sagolikt vackra naturen mellan predikningarna! Högt över havet är utsikten bedårande – tala om sjumilautsikt över fruktodlingar och blånande vatten…

Ett hus med självklar pondus och sekelskiftesestetik, men med en modern brytning. De nuvarande ägarna har satt tonen i inredningen med fingertoppskänsla. Känslan är elegant, avslappnad och stämningsfull. Här kan bedrivas verksamhet av många slag för den hugade. Ateljé, galleri, butik. Det sistnämnda har funnits här tills alldeles nyligen, och butiksdelen är redo att tas i bruk utan några åthävor. Gott om parkering finns dessutom framför gården.

Bostad ca 235 kvm (125 + 110). Gästlägenhet ca 50 kvm. Separat butik/verkstad ca 50 kvm. Lager ca 25 kvm. Stall- och loglängor. Tomt, 3.084 kvm.
5.900.000:- eller bästa bud

 


Hörröd,
U-formad skånegård

Nr 1127 - Karta >>

Stenlagda gångar kantas av planteringar som mjukar upp och rundar av. Skulle man lista allt som växer här bleve det en plantkatalog på flera sidor, men nämnas bör åtminstone alla de mängder av rosor som doftar, klättrar och klänger. Sinnebilden av en skånsk gård!

Exklusiva material. Stilsäkert. Genomtänkt. Husfolket har bott här i drygt ett årtionde och under tiden skapat sitt drömhem. Den som väntar sig ett knarrande museum letar förgäves, för boendet är smakfullt moderniserat för att passa någon med höga krav. Att uppleva tystnaden, där sången från det rika fågellivet tonsätter dagen. Att uppleva naturen på nära håll. Att fylla svampkorgen på skogspromenaderna, att hitta de bästa blåbärsgömmorna… Årstidernas gång blev en njutning. En samlingspunkt för hela familjen! Geografiskt når du Brösarp och stränderna vid Haväng med bil på tio minuter.

Bostad ca 185 kvm. Lusthus ca 30 kvm. Förråd, lada/snickarverkstad ca 60 kvm. Tomt, 9.745 kvm.
4.400.000:- eller bästa bud

 


Örums by,
U-formad skånelänga

Nr 1058 - Karta >>

I den lilla byn Örum har husen samlats tätt ihop längs en liten bygata. De gamla hantverkarhusen bildar en trivsam idyll som förändrats tämligen sparsamt de senaste hundra åren. Lummiga trädgårdar. Majestätiska träd. Låga häckar och vitmålade murar. Stockrosor och syrener. Stenlängor och trähus. Utsirade snickerier och slätputsade fasader. Förstukvistar och lantlig enkelhet. Brokigheten gör byn till vad den är; levande och människovänlig. Alldeles oförstörd.

40 härliga år, säger paret med eftertryck. Men de första var fyllda av slit för att göra huset bekvämt för familjen. Men med tiden betades rum efter rum av, nya golv lades, fönster kittades och nya öppna spisar murades upp i två av rummen. Den rosa färgen på fasaden fanns där redan, en tradition familjen ville behålla. Ett spännande byahus med gott om plats för en stor familj. Kanske är det du och din familj som tar hand om de nästkommande 40 åren?

Bostad ca 180 kvm (135 + 45). Tomt, 700 kvm.
1.995.000:- eller bästa bud

 

Tipsa en vän om denna hemsida!

Uppvik & döttrar på landet!

Månstorp 104

273 98 Smedstorp

Tel: 0414 - 708 00
kivik@uppvik.nu

Hitta hit >>

Vi säljer fritidshus, skånelängor, avstyckade gårdar, tomter. VID HAVET. PÅ LANDET. PÅ ÖSTERLEN.

 

 
VISNING SÖNDAG 11/x KL 11:00
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Lotta på 0708-920724.
VISNING TISDAG 11/x kl 14:30
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Elisabeth på 0704-520646.
VISNING TISDAG 11/x kl 14:30
>> Föranmälan krävs. Hör av dig via mail (lämna ditt telefonnummer!) eller ring Gabrielle på 0708-669593.

BUD FINNS

SLUTFÖRHANDLING PÅGÅR
Den här fastigheten är såld!