Hus till salu | Nära Marsvinsholms slott  |
Hus till salu | Nära Marsvinsholms slott  |
Hus till salu | Nära Marsvinsholms slott  |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset

Nära Marsvinsholms slott

Spettekaksbakerskans hus ligger i en mjuk kuperad omgivning inbäddat i ett mycket gammalt kulturlandskap. Slottets mäktiga bokskog ligger som närmste granne i norr. Söderut finns böljande ängar ner mot hav och bad, bara några minuter bort. Huset känns som en typisk skånsk länga från entrésidan men på trädgårdssidan upptäcker man att det är byggt i en sluttning. Det ger befriande höjd och översikt över trädgård och lummiga trädkronor när man intar morgonkaffet på träaltanen. Ett älskat hus som under ett helt sekel bara haft tre ägare. Man kan med fog säga att de förädlat sitt hus. Här finns massor av tidstypiska detaljer och inslag som hör hemma i en skånsk länga. En klassisk österlensk ytterdörr, en så kallad Simrishamnsdörr. Vackra dörrar inne i huset. Spröjsade fönster med nätta hakar. Handslagen tegel i väggarna och med äkta hantverkskonst i fogarna! 

Husets interiörer har en smått ålderdomlig atmosfär, men låt er inte luras av det! Det är fullt modernt utrustat. Och det bästa är att allt är genomfört till punkt och pricka. Ägarparet har vågat ta ut svängarna och de klassiska blomstertapeterna från bland annat Ralph Lauren passar fint in i det gamla huset. Här finns flera eldstäder. Förutom kökets AGA finns en kakelugn samt en kamin i ett av sovrummen. Ägarna har installerat plånboksvänlig jordvärme så det är knappast för ekonomins skull man eldar, trivselfaktorn betyder allt på landet! 

Ensligheten är aldrig ödslig.Det är ostört och fridfullt men grannar finns i närheten. Människor som bor och arbetar, målar på sina hus, snickrar, pysslar och gräver i rabatterna. Hästar som betar lojt i soldiset. Huset är stort nog för en familj och dessutom finns en rejäl vind att inreda. Det gamla grishuset används nu som trädgårdsförråd men skulle lika väl fungera som ett gästhus i framtiden. Det stora orangeriet är den givna platsen vid sämre väder och är idealiskt för odling av blommor och kryddväxter. Här blir det tidigt varmt om våren. Om man som ägarna är intresserad av rik och omväxlande natur, människor och kultur har man hamnat rätt i geografin här. "Man får så mycket på en och samma plats!" Skog, våtmarker och öppna fält. Stränder och hav. Folkliv och stadsgator. Norrut böljar naturen i utlöpare från Romeleåsen och sjöarna ligger i ett pärlband från Sövdesjön till Krageholmssjön, med vackra slott och vandringsstigar. 

Det tar bara fem minuter till havet och det känns just så exotisk som bara sydliga stränder kan. Det går dessutom att köpa färskrökt fisk i en liten rödmålad bod.Ystads shoppinggator och krogar når man på 10 minuter österut och därefter ligger hela det österlenska smörgåsbordet uppdukat för spännande dagsutflykter.  Det går utmärkt att vara både åretruntboende och ”flyttfågel”. Till närmaste flygplatsen tar det 20 minuter och till Malmö tar man sig på knappt trekvart. Yterligare 20 minuter över bron finner vi Köpenhamns myllrande gator.

Storlek:  Bostad bottenvåning ca 104 kvm, ovanvåning inredningsbar vind ca 104 kvm golvyta. Källare ca 26 kvm. Växthus ca 15 kvm. Förråd ca 22 kvm. Vedförråd ca 9 kvm.

Tomt: 2 711kvm

Fastighetsbeteckning och adress: Ystad Snårestad 25:6Ensligheten 72, 2 71 93 Ystad

2.975.000:- eller bästa bud

Hus till salu | Nära Marsvinsholms slott  | Hus till salu | Nära Marsvinsholms slott  |
Hus till salu | Nära Marsvinsholms slott  |
Hus till salu | Nära Marsvinsholms slott  |
Hus till salu | Nära Marsvinsholms slott  |
Laddar kartan...

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine