Hus till salu | Felestad nära Svalöv. |
Hus till salu | Felestad nära Svalöv. |
Hus till salu | Felestad nära Svalöv. |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset
Visning söndag 24/6 kl 11:00, föranmälan krävs.
Maila elisabeth@uppvik.nu (namn telefonnummer!) eller ring Elisabeth, 0704-52 06 46.

Felestad nära Svalöv.

Byggår är inte känt, men gamla kartor visar att det funnits ett hus på platsen redan på 1700-talet. På 1920-talet inrättades huset och 1943 byggdes det delvis om och fick sin nuvarande skepnad. Endast fyra ägare har funnits under de senaste hundra åren. Paret som äger huset sedan tio år tillbaka. Bostaden är ett rymligt hem. Sju rum och kök varav tre sovrum på övervåningen. Badrum och toalett på övre plan samt en extra gästtoa på bottenvåningen. I trädgården finns orangeri, garage och växthus samt, inte minst, en vidlyftig trädgård med ett stort antal avdelningar med rumskänsla. En liten bit av husets vind finns dessutom kvar att inreda. Det blir mycket utrymme att njuta av!

Kunskapen! Hantverket! Fasadens handslagna tegel, mönstermurad i kryssförband. Och överst en gesims i tegel, avslutad med rullförband. De vackra fönstren och dörrarna. Den rymliga altanen med utblick över den italienska grusträdgården. Buxbomskvarteren och den romantiskt lummiga parken. Här finns mycket att upptäcka och förälska sig i. Huset är behagligt att vistas i. Känslan är harmonisk och inredningen avslappnad och ambitiös på samma gång. Planlösningen tillåter ”rundgång” genom huset, och överallt finns spännande vinklar och vrår. Hemmet tål verkligen barn, säger ägarparet, och åsyftar årens anstormningar av barn och många barnbarn. Huset tål också många inredningsstilar, skulle man kunna tillägga. Ljusinsläppen från de många fönstren skapar en god stämning i alla rum. Ju senare på eftermiddagen desto varmare ljus som sätter en extra färgnyans på mattor och möbler. Det är mjukt och vilsamt. 

Att trädgården som paret vårdat och vidareutvecklat är genomtänkt och klassiskt skön är närmast en underdrift. Trädgården har många olika rum med var sin karaktär, från intima sittplatser till parkliknande storhet. Den inramas av stora träd, lindar, hästkastanj och bokar, vilket genom dygnet skapar ett dynamiskt spel av ljus och skugga. Det finns ett otal av sittplatser allt efter vad man önskar, sol eller skugga. Trädgården speglar inspiration från både engelsk och italiensk trädgårdskonst. 

Svalöv är ett aktivt samhälle, där folkhögskolan bidrar till den unga energin. Här finns mataffärer, systembolag, vårdcentral och tandläkare. Ett osedvanligt rikt kulturliv med aktiviteter på både skolan, biblioteket och kulturhuset med sin biograf. Omkringliggande städers kulturliv finns lättillgängliga. Geografiskt sett är huset belagt så att man kan gå långa promenader utan att behöva bege sig ut på trafikerade vägar. Det är nära till Söderåsens nationalpark med Kopparhatten och Odensjön. Belägenheten i ett herrgårdstätt område gör att omgivningen präglas av ”godslandskap” med slott som Trolleholm, Trollenäs, Knutstorp och Axelvold. Ett plus med läget är att det är lantligt men ändå nära till städer som Landskrona (15 min.), Lund och Helsingborg (30 min.). Till storstaden Malmö kör man på 40 min och till Rådhuspladsen i København på 60 min. 

Fastighetsbeteckning & adress: Svalöv Felestad 27:21 och 27:22. Rönnebergsvägen 23, 268 34 Svalöv.

Tomt:  2.081 kvm

Storlek:  Bostad ca 195 kvm, varav bv ca 125 kvm och ov ca 70 kvm. Takhöjd bv ca 260 cm och ov ca 225 cm. Inredningsbar vind ca 20 kvm. Källare ca 25 kvm med takhöjd ca 190 cm.
 

3.200.000:- eller bästa bud

Hus till salu | Felestad nära Svalöv. | Hus till salu | Felestad nära Svalöv. |
Hus till salu | Felestad nära Svalöv. |
Hus till salu | Felestad nära Svalöv. |
Hus till salu | Felestad nära Svalöv. |
Laddar kartan...

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine