Hus till salu | Sydkusten. Lilla Beddinge. |
Hus till salu | Sydkusten. Lilla Beddinge. |
Hus till salu | Sydkusten. Lilla Beddinge. |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset
Visning lördag 24/3 kl 15:00, föranmälan krävs.
Maila elisabeth@uppvik.nu (namn telefonnummer!) eller ring Elisabeth, 0704-52 06 46.
Visning lördag 31/3 kl 13:00, föranmälan krävs.
Maila elisabeth@uppvik.nu (namn telefonnummer!) eller ring Elisabeth, 0704-52 06 46.

Sydkusten. Lilla Beddinge.

Sinnebilden av en trygg idyll. En liten skånsk by, belägen vid en avstickare till kustvägen mellan Trelleborg och Ystad. Havet och stränderna bara några minuter bort. Slättlandskapet vidsträckt och öppet som en stor, välkomnande famn. Här är hästmarker. Bördiga åkrar. Små byar som smultron på ett strå.

Det vilar en gammaldags stämning över Lilla Beddinge med sina låga, vitrappade längor och omslutna trädgårdar. En skyddad värld. Lilla Beddinge byaväg ligger i norra delen av samhället. Här finns ett hus i vinkel – en proper, vitmålad länga utmed grusvägen och en sidolänga på baksidan som tillsammans skapar en väl insynsskyddad innergård i söderläge. Ett hus lagom för en, två eller en hel liten familj.  Historiens trådar löper ända till mitten av 1800-talet – kanske så långt som till århundradet dessförinnan – så huset har minst sagt gamla anor! Den genomgripande upprustning som ägarna genomfört har dock lyft standarden till vår tids krav på bekvämlighet och ändamålsenlighet. Utan att tappa något av den äldre stämningen på vägen.

Ett fint integrerat däck i lärkträ löper utmed husfasaden på innergården Ett varmt hörn skapas i vinkeln mellan huskropparna där solen fångas in men som vinden inte når. Överlag är tomten väl skyddad trots att sikten söderut är fri över öppna vidder! En välkomnande stämning råder. Oförfalskat genuint.  Ägarparet har under upprustningen tagit vara på allt det som ger en gammal skånsk länga dess själ, med öga för detaljer och material. Linoljefärger och äkta kalkputs har delvis använts istället för mer snabbarbetade (och mindre hållbara!) alternativ. Sådant påverkar naturligtvis den känsla som omger oss…

Rummen är många.  Ett trivsamt kök ligger granne med ett generöst matrum. Sällskapsrum och sovrum samt ett litet arbetsrum tar upp resten av nedervåningens ytor.  Eldstäder i snart sagt varje rum: en kakelugn, en öppen spis och två kaminer.   En trappa upp finns de två övriga sovrummen samt ett vardagsrum. Den självklara samlingsplatsen, husets hjärta, är matrummet som har plats för ett generöst matbord. Kakelugnen tänds varje morgon under vintern. Här ser man ut över sin have och drömmer om allt det som ska planteras till våren. Växthuset längst bort i trädgården som börjar locka redan i mars. Hönshuset där man hämtar färska ägg till frukosten.  Alla husets snickerier och fönsterbrädor ommålade. Köket målat med linoljefärg, trappan likaså. Träväggar och vissa dörrar målade med äggoljetempera. 

Till Malmö eller Lund pendlar man på trekvart och till Köpenhamn tar man sig på en timme. Till Malmö Airport tjugo minuter. Om man föredrar buss går det en från Beddingestrand med destination Trelleborg, där man kan ta pågatåget till Malmö. Närheten till kontinenten är också ett plus i kanten. Tänk att det är närmare till Berlin än till Stockholm! 

Fastighetsbeteckning: Trellebprg Lilla Beddinge 15:4

Storlek: Bostad ca 123 kvm, varav bv ca 78 kvm och ov ca 45 kvm. Förråd ca 20 kvm. Växthus ca 10 kvm. Hönshus ca 6 kvm.
Tomt:  450 kvm

2.775.000:- eller bästa bud

Hus till salu | Sydkusten. Lilla Beddinge. | Hus till salu | Sydkusten. Lilla Beddinge. |
Hus till salu | Sydkusten. Lilla Beddinge. |
Hus till salu | Sydkusten. Lilla Beddinge. |
Hus till salu | Sydkusten. Lilla Beddinge. |
Laddar kartan...

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine