Hus till salu | Vranarp |
Hus till salu | Vranarp |
Hus till salu | Vranarp |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset

Vranarp

Slätternas milsvida vyer. Gårdar utströdda i jorden. Mjukt böljande kullar. Himlakupans rymd. 

Det sydöstligaste hörnet av Österlen, uppkrupet vid randen av Östersjön. Ett landskap med ansiktet vänt mot soluppgången och morgonljuset. Ett stycke land som inte liknar något annat. Ordsatt och avbildat av författare och konstnärer sedan förra seklets början.Ett litet stycke in i landet, alldeles i närheten av medeltidsborgen Glimmingehus ligger den kringbyggda gården, som sprungen ur diktarens poesi. En skånsk gård med vita längor. Romantiskt inbäddad bland höga träd. Mjukt omsluten av rosor och lavendel. En klassisk bild av Österlen.Sädesfälten som utlagda mattor i olika toner i alla väderstreck. Himlen är nära. Blå och välstruken med vita förkläden. Ljuset och skuggorna färdas över landskapet som drivande skepp på havet.

Den kringbyggda gården är en plats för det goda livet på landet. Men det är ett lantliv med gnistrande guldkant! Sol. Ljus. Luft. Rymd.

Gårdens rena formspråk är kontrast mot mjukt idyllisk omgivning. Den stora, ljusa öppenheten på fälten som omger gården har sin antites på den omslutna innergården. De fyra längorna skimrar som smycken i morgonljuset. Svalor pilar in och ut under takfoten, har funnit en skyddad plats för att sätta bo. Honungsrosen doft fyller den soldränkta innergården. Ett vardagsrum vars hela golv är grusat, som suddar gränsen mellan inne och ute. Trädgårdsmöbeln under parasollen är platsen när sommarhettan dallrar. Avskalat. Utan att vara naket. Lyxigt. Utan att vara pråligt. Smakfullt. Utan att vara stramt. 

På senare år har gården renoverats med kunskap och fingertoppskänsla av kräsna livkonnässörer. Inredd med självklar, avslappnad elegans för ett bekvämt liv och med kvalitet som både känns och syns. Med varsam hand har den omskapats till en bostad där ljuset flödar över vitsåpade trägolv. Där svängrummet är generöst. Där familj och vänner ledigt ryms. Där livsstilen är lättsam och människovänlig. Föreningen av det gammeldags skånska och den kontinentala stilen, som det brukar kallas i inredningsmagasinen, är mer än lyckad! Här finns rum för samvaro och intima rum för stunder i avskildhet. Gården kan nyttjas för ett aktivt och innehållsrikt liv i njutningens tecken. Finns idéer om att kombinera boende med verksamhet är förutsättningarna minst sagt goda!  Ett sparsmakat urval i material och färgsättning. En kvalitetsmedvetenhet i alla detaljer. En oförfalskad glädje i att skapa något vackert!

Tradition och trend i god balans. Medvetet fokus på lugn och elegans. Gården är geografiskt välplacerad. En knapp mil från kusten och fiskelägena Brantevik och Skillinge. Småvägar leder till kritvita stränder. Nära finns också Simrishamn, vår österlenska huvudstad med ett myller av krogar och uteserveringar, matvaru- och delikatessaffärer, kulturevenemang och bibliotek.De österlenska golfbanorna blir till de frälstas glädje fler och fler. Vad gäller de österlenska naturupplevelserna är de oöverskådligt många och varierande! Detsamma gäller för de österlenska matupplevelserna. 

Natur- och kulturupplevelserna kan radas upp som smultron på ett strå. 

Fastighetsbeteckning: Simrishamn Vranarp 6:10 Adress: Vranarp 619, 272 93 Tommarp
Storlek: Bostad ca 165 kvm. Loge ca 210 kvm, f.d. stall/garage ca 75 kvm, f.d. stall ca 70 kvm, vedförråd ca 15 kvm, tvättstuga/förråd ca 30 kvm, förråd ca 15 kvm och garage ca 15 kvm (totalt ca 430 kvm)
Tomt: 2.539 kvm

5.475.000:- eller bästa bud

Hus till salu | Vranarp | Hus till salu | Vranarp |
Hus till salu | Vranarp |
Hus till salu | Vranarp |
Hus till salu | Vranarp |

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine