Hus till salu | Grimstofta nära naturen. |
Hus till salu | Grimstofta nära naturen. |
Hus till salu | Grimstofta nära naturen. |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset

Grimstofta nära naturen.

Avskilt, insynsskyddat vid en liten grusväg ligger den skånska gården. Vid denna ljuvliga årstid är den omsluten av en ymnigt grön lummighet. Gårdshusen kan bara anas genom det transparanta solstrilande bladverket. 

Den klassiska skånegården består av två boningshus som på ett naturligt sätt skapar en helhet som binds samman av den gemytliga innergården och swimmingpoolen.  Den traditionella skånska innergården har återskapats med kullersten och byasten vilket förhöjer den autentiska känslan.  I vinkel ligger en länga – det gamla stallet - mednuvarande ägarens järnsmidesverkstad. Likaså finns här husets tvättstuga och gårdens uppvärmningssystem. I anslutning till detta finns ett trädgårdshus som rymmer redskap och några bodar till står också på tomten. I goda vänners lag kan man under många av årets månader samlas i ring runt elden på innergården: grilla, äta och dricka gott. Så nära naturens element och årstidernas fascinerande växling!

Korsvirkeshus från mitten av 1800-talet byggt med korsvirke och obränd lersten.  Ägarna har bott här permanent sedan 2001 och genomfört stora och, minst sagt, omsorgsfulla renoveringar i modern tappning med isolering och vattenburen golvvärme. Ömsint och gedigen byggnadsvård så långt man kan både känna och skönja! 

Det helt unika boningshuset, tvärs över innergården, är helrenoverat med naturmaterial. Se hur säljarna utförde renoveringen genom att besöka:  https://www.facebook.com/tadelaktlera/ Det blanka ’mjuka’ lergolvet, målat med äggoljetempera, är fantastiskt att vandra barfota på. Som en sammetslen smekning under fotsulan. Måste helt enkelt bara upplevas – ty orden räcker inte till. I anslutning till detta finns ett trädgårdshus som rymmer redskap och några bodar till står också på tomten. Nere vid den lilla grusvägen ligger ett stort och stilfullt byggt garage. 

Trädgården rymmer en varierad växtlighet. Stora grönskande ytor varvas med öar av buskar och blommor av allehanda slag. På framsidan växer kastanj, en väldoftande jasminhäck, äppelträd, spirea, rhododenron och senvårens sköna syrener. På baksidan finns stora hagtorn, forsythia och paradisbuske. Gullregn och olvon. Till efterrätt och mellanmål finns plommon, vilda smultron, svarta och röda vinbär och för syrlighetens skull lite krusbär. Humle och fläder för den som vill brygga och safta. I trädgårdens utkant stoltserar björk och gran. Här går gränsen till den vilda naturen och de vackra vandringstigarna upp mot det populära strövområdet i Ora-skogen.

Traktens natur är känd för sitt rika djur- och växtliv. Här samsas bok- och granskog med beteshagar och bördiga åkrar. Många är de insjöar dit ornitologerna flockas för att beskåda det unika fågellivet. Krankesjön, Vombsjön och Snogeholmssjön erbjuder också svalkande sötvattenbad. De skånska kusterna med milsvida stränder är inte heller långt bort: Österlen med Haväng och Knäbäckshusen. Kulturstaden Ystads strandskogar och Östersjön erbjuder även de vita Falsterbostränderna.

Fastighetsbeteckning & adress: Sjöbo Grimstofta 3:35. Grimstoftavägen 66, 275 34 Sjöbo.

Tomt:  3.074 kvm.

Storlek Bostad 1 ca 85 kvm, varav bv ca 55 kvm och ov ca 30 kvm. Bostad 2 ca 50 kvm + sovloft ca 15 kvm. Smedja ca 10 kvm, tvätt/teknik ca 14 kvm. Uterum ca 15 kvm. Garage ca 52 kvm. Avser användbar golvarea.

2.275.000:-:- eller bästa bud

Hus till salu | Grimstofta nära naturen. | Hus till salu | Grimstofta nära naturen. |
Hus till salu | Grimstofta nära naturen. |
Hus till salu | Grimstofta nära naturen. |
Hus till salu | Grimstofta nära naturen. |
Laddar kartan...

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine