Hus till salu | Tomt i Gärarp |
Hus till salu | Tomt i Gärarp |
Hus till salu | Tomt i Gärarp |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset

Tomt i Gärarp

Ett av husen i Gärarp har en av Österlens vackraste trädgårdar. Ja, hela landets faktiskt! Det har ägarna intyg på – den blev utnämnd till Årets Trädgård 2011! Den är inte bara vacker, utan också rejält tilltagen. Därför har ägarparet efter många år nu beslutat sig för att stycka av tomten och sälja en del av den. Den ligger utom synhåll från deras egen bostad, väl dold av grönskan, så den som uppför sitt hus på platsen behöver inte störas av de tidigare ägarna – och vice versa! 

Du har hittat din drömtomt. Nu återstår att uppföra ett hus på tomten. Ägarna har gjort så mycket förarbete som det överhuvudtaget är möjligt. Positivt förhandsbesked finns redan för ett hus om ca 200 kvm samt en förrådsbyggnad om ca 25 kvm. Platsen är väl vald, insynsskyddad och med fri sikt över odlingsfält, hav och horisont. Fördelarna för den som har visionen att bygga sitt eget hus just här är stora. Att köpa en tomt innebär oftast att man får en plätt där jorden är kompakt och marken tom på växtlighet... Därefter följer år av hårt arbete med att gräva, jordförbättra, plantera och sköta om – och efter kanske femton år har det börjat formas en struktur och i bästa fall lite höjd på buskarna.

Det förvånar inte att denna blomstrande have blev utnämnd till ”Årets trädgård” i teveprogrammet Trädgårdstoppen med den välkände profilen Peter Englund för några år sedan. Det var resultatet av hårt arbete. Paret hade sett möjligheterna och köpte huset och tomten för snart femton år sedan. Det fanns en underliggande struktur från den ursprungliga trädgården, men allt var överväxt och mörkt efter en lång tid i glömska. Faktum är att motorsågen blev det främsta arbetsredskapet hela det första året! Paret rensade, fällde träd och byggde metodiskt upp sin drömträdgård. Förebilden var den klassiskt engelska och den skånska haven. Romantisk och mjuk. Överdådig och strukturerad i lika mått...

Här finns hur mycket trädgårdsglädje som helst; planerad, planterad och omskött. Ätbar, njutbar. Persika och aprikos. Hallon och smultron. Spaljerat päron, och äpplen i rikliga mängder detta år!

Och en äkta kastanj som vårdträd. Här finns buxbom i kvarter och som klippta bollar. Pioner. Klematis. Ett helt lavendelfält! Allt detta ett verk av gröna fingrar, men också av en jordmån som driver upp så gott som allt man planterar i den. Här finns naturligtvis en stor mängd rosor. Doftande honungsros. Rosor i rabatter. Rosor, klängande på spaljéer. Rosor som kastar sig fram över lummiga häckar. Perenner som riddarsporre, fingerborgsblomma, rudbeckia, kärleksört, höstsilverax, höstanemon och mycket, mycket mer... ”You name it!”, som ägarna säger. Paret har tidigare också berättat i magasinet Allt om Trädgård att ”när trädgården väl fick ljus uppenbarade sig en massa växter som tycktes ha legat och väntat på de rätta betingelserna”.

Det geografiska läget är utmärkt. Några mil från Ystad och en dryg halvmil från havet och sandstränderna. Närmaste pågatågsstation för vidaretransport till Malmö och vidare ligger sex-sju kilometer bort. Busshållplatser bara fyra kilometer, så det går till och med att cykla dit!

Förhandsbesked: Positivt förhandsbesked för nybyggnad av bostadshus ca 200 kvm. Förrådsbyggnad finns. El finns dragen på tomten. Gemensam vattenförsörjning/egen brunn med Gärarp 11:18 (rikligt med vatten). Gemensam avloppsanläggning med befintlig fastighet. Ny anläggning, kostnad delas med Gärarp 11:18
Fastighetsbeteckning: Pågående avstyckning från Tomelilla Gärarp 11:18 (ej ännu klart hos Lantmäteriet)
Adress: Gärarp 1118, 273 91 Tomelilla
Tomt: Ca 1.300 kvm
Pantbrev: Gravationsfri

725.000:- eller bästa bud

Hus till salu | Tomt i Gärarp | Hus till salu | Tomt i Gärarp |
Hus till salu | Tomt i Gärarp |
Hus till salu | Tomt i Gärarp |
Hus till salu | Tomt i Gärarp |

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine