Hus till salu | Ett andningshål vid Fyledalen |
Hus till salu | Ett andningshål vid Fyledalen |
Hus till salu | Ett andningshål vid Fyledalen |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset

Ett andningshål vid Fyledalen

Smedens hus bland backar och körsbärsblom En stilla grusväg slingrar sig fram genom det rullande backlandskapet till den tvålängade gården i Ållskog. En gång boning för traktens smed, nu bostad för två kreativa själar. Först var paret sommarboende, men förälskade sig i trakten och gården och flyttade hit permanent för att jobba respektive pendla. För här bor man centralt i landskapet och samtidigt mitt i en vidunderlig natur, omsluten av rogivande tystnad. Vila & Ro Det finns många rofyllda rum och platser att sova, meditera eller vila på, ute som inne. Och överallt vaggas man av naturliga ljud – vinden genom trädkronorna, djurens läten och vädrets skiftningar.

Ljust & luftigt. Den gamla längan har utökats med ett stort och vackert rum där takhöjden är svindlande och fönstren väl tilltagna. Ett rum med bjälklag och puts till himmel. Istället för moln en färglad saxofon av keramik som svävar surrealistiskt bland fåglar av trä. Redigt lantkök och odlardrömmar Köket är ett riktigt lantkök med tonvis av atmosfär. Tankarna går till de skånska gästgiveriernas motto ”Go mad å möed mad å mad i rättan ti”. Ja, matglädjen riktigt sitter i väggarna och de fina matplatserna, den värmande murade spisen och arbetsytorna drar igång lusten till bak och matlagning. Kanske med ingredienser skördade från egen odling? För det finns gott om utrymme på tomten för den med odlarlust – här finns möjlighet att anlägga såväl rejäl köksträdgård och kryddgård som växthus och orangeri. Det är tid för jordiga händer! 

Gamla Smedjan – nya möjligheter. På gården finns en gammal smedja som idag innehåller snickeri, garage och gästrum med dusch. Huset har en alldeles egen charm och för den som vill driva verksamhet, kanske ett B & B – Ystad är knappt 2 mil bort och Fyledalen helt inpå – är det perfekt med sina två rymliga och vackra sovrum. Det kan också vara huset som ger möjlighet för generationsboende, tonårslya eller varför inte ett hus för egna projekt. Musikstudio, keramikverkstad, syateljé – här finns det gott om plats att förverkliga drömmar på.

I Fyledalen råder ett varmt klimat som gynnar en rik mängd av mer eller mindre vanliga djur och växter. Det makalösa fågellivet är välkänt, men även grod- och kräldjur frodas här, bl a lövgrodan. Också fladdermössen trivs, nästan samtliga av landets 19 arter lever här. Mångfalden är överväldigande. För geologiintresserade finns erosionsterasser, tappningsdalar och diabasgångar. Det är också möjligt att se spår av den marina miljö som rådde här för ca 70 miljoner år sedan i form av hajtänder, musslor och sjöborrar. Så axla ryggsäck, ta på stövlar, häng kikaren runt halsen – äventyret väntar runt husknuten.

Ållskog ligger väldigt centralt i Skåne för den som vill ge sig ut på upptäcktsfärd. Först och främst ligger hela Österlen serverat på ett fat; mängder av pittoreska fiskelägen, vidunderlig natur och vidsträckta stränder, konst och mat i närapå varje by.

Fastighetsbeteckning & adress: Ystad Ållskog 15:2 & Ållskogsvägen 102, 271 97 Ystad
Storlek: Bostad ca 208 kvm, 138 + 70. Gårdshus ca 103 kvm (61+42). Trädgårdsförråd ca 12 kvm. V.v. se ritning - angivna ytor ovan avser användbar golvyta. Bostad med kök och matplats, två sällskapsrum, tre sovrum, badrum samt dusch/toalett. Uthus/gästhus med verkstad/garage två gästrum och duschrum.
Tomt: 1.880 kvm

3.600.000:- eller bästa bud

Hus till salu | Ett andningshål vid Fyledalen | Hus till salu | Ett andningshål vid Fyledalen |
Hus till salu | Ett andningshål vid Fyledalen |
Hus till salu | Ett andningshål vid Fyledalen |
Hus till salu | Ett andningshål vid Fyledalen |

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine