B&B, Pensionat, del av gård

 
www.pastenshuvud.se
 

Kastanjegården - Omsluten av en äppelodling på Österlens bästa område och bara ett stenkast från Stenshuvud nationalpark, finner du denna trelängade korsvirkesgård med vacker utsikt över böljande lövskogar. I gårdshusets södra länga hyr vi ut två lägenheter, komplett med kök och bad. Lägenheterna är på drygt 50 m² och kan hyras veckovis under sommaren och dygnsvis under resten av året. Barn bor gratis hela året. Lägenheterna har egen separat uteplats och utemöbler.

Gårdens generösa utemiljöer dryga 200 meter från närmsta väg, gör stället till en familjevänlig plats där både föräldrar och barn kan ströva fritt i den stora trädgården. Vill du ta med dig din häst? Då kan vi erbjuda ett nybyggt stall med tre hästplatser och inhägnat bete åt din häst. I närområdet finns flera gårdsrestauranger som Allé eller Blåsingsborg - eller så ligger Kivik inte längre bort än tre, fyra minuter med bil. Vill du ha lite större utbud så tar det bara en kvart till Simrishamn. Det finns också möjlighet till att hyra cyklar om du vill upptäcka Österlen på cykel.

Välkommen till Kastanjegården på Stenshuvud! // Samuel & Maria

 
www.qverrestad.se
 

Välkommen till Qverrestad Gårdshotell och krog. Här kan ni njuta av lugn och avspänd miljö. Kanske bara koppla av i något av våra romantiska rum eller kombinera med en god måltid och ett glas vin därtill. Läget är idealiskt med närhet till det mesta vad Österlen kan erbjuda. Ett romantiskt Gårdshotell med närhet till Österlens alla sevärdheter och upplevelser.

// Välkommen Anne & Per

 
www.villavictor.se
 

Villa Victors nya gästhus ligger intill vår nyrenoverade skånegård. Huset ligger på det vackra Österlen mitt i det öppna landskapet bland böljande sädesfält. Här kan ni uppleva lugnet utan störande trafik och njuta av milsvid utsikt vid egen uteplats.

Gården ligger endast 5 km från Sandhammarens milslånga silkeslena sandstränder, Sveriges bästa enligt DN. Fiskebyarna Skillinge och Kåseberga med restauranger och bageri ligger 10 minuters bilfärd från huset. Vi bor mitt emellan Ystad och Simrishamn, 25 minuter åt bägge håll.

// Vi ser fram emot att ha er som gäster. Hans & Hanne.

 
www.mellby11.se
 

Mellby 11 - Istället för att ha 3 olika namn på våra verksamheter; Gamla Skåne Antik, Mellby Antik&Butik och Södra Mellby Vandrarhem har vi nu samlat våra verksamheter under namnet Mellby 11 med ANTIKHANDEL • BUTIK • BED&BREAKFAST.

Sedan 2003 hittar ni oss på Österlen, 2 km söder om Kivik och 3 km väster om Stenshuvuds underbara stränder, i Södra Mellby.

// Ditte & Hans

 
www.norregard.net
 

Norregård lies in the little hamlet of Illstorp, only 3 km. north of Christinehovs Slott. Norregård is a cross-timbered, white-washed farm house, built in 1818, typical of this beautiful Southern tip of Sweden, known as Österlen. In the village of Illstorp lies Illstorp's Lustgård, a gourmet restaurant, with "Jazz in the Stables", providing musical entertainment every Thursday evening.

Norregård's accommodation consists of living/dining room, bedroom, bathroom en suite, and a garden area to relax in. Whether you come to Norregård alone or with a companion, rest assured in the knowledge that you will be our only guests.

www.knappagarden.se
 

Knappagården har anor från 1700-talet och ligger mitt i jordbrukslandskapet utanför byn Ingelstorp på Österlen. Gården har 3 längor och i Västra längan finns vår lägenhet. Nedervåningen består av ett stort allrum med köksdel samt ett badrum med dusch och tvättmaskin. Via en spiraltrappa når man övervåningens sovloft.

Trädgården har en liten örtagård, sittplats och gräsmatta för kubb eller crocket. Utsikten mot Hammars backar är hänförande och kvällssolen värmer sittplatsen under päronträdet. Boendet är modernt och fräscht i gammal miljö med närhet till både hav och stad.

www.kaptenshuset.se
 

KAPTENSHUSET är ett Bed and Breakfast med hotellkänsla för dig som kräver lite mer. Här är alla rum nyinredda med sköna sängar och egen toalett med dusch.

Vår frukostbuffé är fräsch, stor och lyxig. Här får du nybakt bröd, massor av frukt, fil och müsli, ägg och lokala specialiteter som sill och olika sorters juice. Kaffe och te finns givetvis också till ditt förfogande. Av gäster som redan provat vår frukost har vi fått omdömande som "bättre än Hilton", "underbart gott" och "nu behöver vi inte äta lunch...".

På Kaptenshuset får du ett vänligt bemötande och garanterat service. Vår förhoppning är att du ska trivas lika bra som vi gör i Kivik. Välkomna att bo på Kaptenshuset!

// Maria & Patrick Thinggaard

www.systrarnapakivik.se
 

Systrarna på Kivik >> säng •- frukost •- kafé •- mat •- konferens •- catering

Det fina med "Systrarna på Kivik" är att det ligger just där det ligger. Österlen visar här alltid upp sig i sin allra mest betagande och generösa skepnad - inte konstigt då att hela familjen beslutade sig för att flytta hit. På vår hemsida sidan finner du nödig och onödig information om allt från hur du bokar rum, beställer smörrebröd, intressanta och roliga evenemangstips, till hur du faktiskt hittar hit och vad som övrigt är på gång här hos oss. I köket har du själva navet i hela verksamheten. I köket experimenteras det. Här testas och komponeras. Här växer nya, spännande recept och skönklingande menyer fram.

// Välkomna hit önskar "systrarna" Tony, Malin, Pia, Jan & Rita!

www.stenrosgarden.se
 

I en lugn och vacker miljö ligger Stenrosgården härligt belägen mellan hagar och fält med närhet till Stenshuvuds vackra strövområden och vita sandstränder. Det är några km till Kivik och Piratens mataffär, 5 km till Lilla Viks golfbanor och gångavstånd till restauranger och barer. En utmärkt bas för en rad olika utflykter och för att uppleva Österlen i sin egen takt. På gården finns även Hälsa & Helhet som erbjuder ett urval av behandlingar för kropp och själ!

Gården från 1835 har till stor del fått bevara sin gamla charm och miljö. I de gamla längorna finns fyra separata boende, lägenheter om ca 70 kvm med takbjälkar, putsade väggar och oljade trägolv - allt renoverat i ekologiska naturfärger. Bo i en genuin atmosfär över en helg eller kanske en vecka!

// Peter & Mikael

www.kivikstrand.se
 

Kivikstrand ligger på ett av Österlens bästa lägen. Med 25 meter från havet men ändå mitt i Kiviks gamla by så finns det mesta inom gångavstånd. Badstrand, restauranger, affär, och enastående naturupplevelser kan nås till fots. Någon kilometer från Kivik finns Havängs naturreservat med milslånga sandstränder.

Stenshuvuds nationalpark finns också inom räckhåll. Kivikstrand ligger dessutom mitt på skåneleden vilket gör att man kan planera dagsetapper till eller ifrån Kivik. Från huset som är byggt 1879 har man en utsikt över havet så långt ögat orkar se.
Om du undrar hur det ser ut när havet stormar och himlen rör sig,
har du möjlighet att uppleva det på första parkett.

På Café Strand kan Du beställa en riktig espresso och goda bakverk, smörgåsar, sallader och lite annat smått och gott.

// Anna och Micael Apelqvist

www.karnelund.se
 

Karnelund - krog & rum. Mitt i Gislövs by i det gamla huset, som inrymt både telegraf och lanthandel, har vi skapat vår dröm om ett Bed & Breakfast som är lite utöver det vanliga! I ett gammalt charmigt hus som ligger mitt i en genuin Österlenby på cykelavstånd från havet och de idylliska fiskelägena har vi renoverat varsamt och med känsla för kvalitet och stil. Vi har inrett de gamla längorna med moderna rum och öppnat en trivsam restaurang.

Vi heter Jan & Peter och är två entusiastiska göteborgare varav en har lång erfarenhet som kock från Göteborgs krogvärld, och en har serviceandan i blodet. - Välkommen till Karnelund.

www.friden.nu
 

Friden - En gammal äppelgård vid vägs ände. Mitt på Österlen. På gårdskrogen kan Du bland annat äta våra goda pizzor från vedeldad ugn. Du kan sova över i något av våra rum i dörren bredvid. På gården har vi 4 dubbelrum för uthyrning året runt. Strosa under de knotiga gamla äppelträden, hälsa på hönsen, gässen och grisarna. Koppla av och njut av stillheten här på Friden.

Dessa pizzor är inte vad vi i Sverige är vana vid. Gräddningen i vedelad ugn gör att pizzorna blir mycket spröda och fräscha. Vi använder ekologiskt odlat mjöl och även övriga råvaror och ingredienser är ekologiska i mån av tillgång. Vi försöker att handla lokalt och direkt av producent. Till exempel köper vi en lättrökt skinka, "lillehemsskinkan", från en grisbonde i Lillehem som låter sina grisar gå ute. Oxkött köper vi från ekologiska bönder i grannbyn Bästekille. Grönsakerna handlar vi också lokalt och ekologiskt i den mån det finns att få tag på. Skaldjuren kommer från en mycket kvalitetsmedveten fiskhandlare i Göteborg. Självklart serverar vi även annan mat, den menyn styrs av vad som finns att tillgå för årstiden. Vi har fullständiga rättigheter. Husets vin kommer i år att vara ekologiskt odlat, en Montepulciano d'Abruzzo från Italien. Vi serverar naturligtvis vår egen ekologiska äppelmust och vår äpplespritdryck.

Krogen är liten så det kan vara bra att boka bord. Sommartid har vi uteservering. Det går även bra att beställa pizza för avhämtning.

// Barbro, Peter och Petronella
Södra Mellby, Kivik

www.vendelrestauranger.se
 

Mötesplats Österlen - Mellan Ystad och Simrishamn, på den öppna slätten mellan Hannas och Löderup, ligger Mötesplats Österlen. En gammal skola har varsamt renoverats till en exklusiv hotell- och konferensanläggning med gourmetrestaurang. De kringbyggda stenlängorna i sandbrutet vitt ligger harmoniskt inbäddade i det inbjudande landskapet med böljande rapsfält och lummiga dungar.

Utsikten är enastående och havet ligger inte långt borta. Strax söder om Löderup ligger Sandhammaren och naturreservatet Hagestad med milslånga, vidsträckta sandstränder som inbjuder till bad och rekreation. Det sägs att ingenstans är himlen så stor som på Österlen och slätt och hav präglar verkligen landskapet som är fyllt med rymd och ljus.

På Mötesplats Österlen ska du kunna jobba effektivt eller bara koppla av och samla krafterna, umgås avspänt med vänner och affärsbekanta, sova gott och sist men inte minst äta och dricka kungligt. Vår strävan är att atmosfären på Mötesplats Österlen ska upplevas som informell och gästvänlig och att du som gäst ska känna dig ”nästan som hemma”.

www.hammenhogs.nu
 
Här, på en av Skånes bäst bevarade gästgivaregårdar, har tiden stått
stilla. Här finns "god mat, mycken mat och mat i rättan tid".
Utsikten mot fälten och horisonten är magnifik.
Här finns frid och lantlig charm.
www.mellbyklockargard.com
 

Mellby Klockargård - Högt ovanför Kivik i byn Södra Mellby ligger Mellby Klockargård med en strålande utsikt över havet och det böljande landskapet. Det forna stallet och ladan har under det gångna året byggts om till Bed & Breakfast och rymmer nu sju vackra gästrum. Frukosten njuter gästerna i den stora salen med glasad vägg ut mot Hanöbukten, om de inte föredrar att sitta i växhuset eller ute i trädgården.

Läget är perfekt också för utflykter. Två kilometer nerför backarna ligger Kivik med smala bygator, hamn och kafé. I Kivik börjar också sandstranden som sträcker sig miltals upp mot Blekinge. Lika nära är det till Stenshuvuds nationalpark som är full av spännande promenadstigar varav de flesta leder fram till parkens sandstrand. Och golfaren behöver bara köra fem minuter för att nå Lilla Viks två berömda golfbanor som är öppna året runt.

www.konstochlogi.se
 

Esperöds Herrgård ligger i Kivik på sluttningarna mot Stenshuvud, med utsikt över det gamla fiskelägret och den vackra Hanöbukten.
Under perioden maj - september erbjuder vi bed & breakfast på gården.

Gårdens historia är både lång och spännande. Under en tid ägdes den t.o.m. av den danske kungen. Nuvarande huvudbyggnad uppfördes 1817. Till gården hör ett berömt arboretum, en samling med exotiska träd. Parken är även ett paradis för den fågelintresserade. På lagom avstånd från herrgården ligger Stenshuvuds Nationalpark. Vi som bor på Esperöds Herrgård arbetar som konstnärer och kan erbjuda tillgång till atelje med fint norrljus från takfönstren. För intresserade visar vi även våra egna alster.

På gångavstånd från gården finns pub, cafeer, pizzeria och restauranger samt tennisbanor. Sköna bad finns naturligtvis. Från Vitemölla, 1 km norr om Kivik, börjar en lång sandstrand breda ut sig. På den kan man vandra ända till Åhus, 50 km bort. Söderut finns stränderna vid Stenshuvud och i Vik ca 8 km från Kivik ligger en vackert belägen golfbana.

Hela sommaren bjuds besökare på Österlen ett stort utbud kulturella aktiviteter.

 
Och fler bra ställen att bo på...
 

Blåsingsborgs Gårdshotell

Vitemölla Badhotell

Agda Lund Bed & Breakfast

Hanöbris - Vandrarhem på Kivik

Killegården på Kivik

Ekenäs Gård

Borregården

Gyllengården

 

 

 

 
   

Uppvik & döttrar

Besök: Östra Vemmerlöv (på vä sida innan kyrkan)

Post: Eljaröd 115, 277 45 Sankt Olof


0414 - 708 00

kivik@uppvik.nu

Hitta hit >>

 

Vi säljer fritidshus, skånelängor, avstyckade gårdar, tomter. VID HAVET. PÅ LANDET. PÅ ÖSTERLEN.