Hus till salu | Söderslätt. Öppna landskap. |
Hus till salu | Söderslätt. Öppna landskap. |
Hus till salu | Söderslätt. Öppna landskap. |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset

Söderslätt. Öppna landskap.

Landsbygdsliv i ljust, öppet landskap. Fantastiska, skånska vyer, mil efter mil runt knuten. Hypnotiskt vajande, guldgula fält med vete, råg, raps och havre skymtar bakom pilvallarna. Här råder ett lugn som upplevs allra bäst med fötterna stadigt förankrade i den bördiga myllan. Bakom kalkputsade, vita fasader och ursprungslängor i lersten döljer sig en av Söderslätts verkliga pärlor - Fridhemsgården. En juvel dold från omvärlden, där livet pågår i sin egen takt. Det känns som om tiden stannat. Här har människor, kor, grisar, hästar, höns och katter levt bondeliv sida vid sida sedan 1830-talet, faktiskt ända fram till 1970-talet. Nuvarande ägare har vårdat, renoverat och moderniserat gården sedan 2003 och ser nu fram emot att lämna över sitt lantliga paradis till nästa ägare. Det är en älskad plats med otaliga minnen. Känslan sitter i väggarna och tar emot varje besökare med öppen famn. Ombonat. Omhuldat. Omhändertaget med stor respekt för platsen.

Överallt skymtar historien; i den kullerstensbelagda innergården, i gårdens utformning – 3 längor som skyddar mot Söderslätts vindar – och i detaljerna som bevarats och tagits omhand i generationer. Boningshuset sträcker ut sig som en välgödd, vacker katt från öst till väst. Bakom en oansenlig grind bakom logen öppnar innergården upp som ett smyckeskrin för besökaren. Grönt. Rött. Orange. Höstens färger kontrasterar just nu vackert mot den vitputsade bostadslängan med sitt röda tegeltak, spröjsade fönster och klassiska, röda pardörrar. Kostallet är en byggnad med kapacitet att bli en fantastisk plats för dig med konstnärsambitioner. Idag ett rått, ursprungligt utrymme i behov av kärlek och omsorg, men med stor potential. Längan inrymmer även en mindre lägenhet, med egen liten trädgård, kök och badrum, uthyrd för det mesta sedan flera år tillbaka. I anslutning till det fd kostallet finns ett stall för hästar, väldisponerat, med 4 väl tilltagna boxar, sadelkammare,  torkrum och lösdrift precis utanför porten. Det förenklar för alla året om. Stallet ansluter till logen, nyttjat som ridhus och förvaringplats över tid, med höloft och sadelkammare i fint skick. Många fester har genom åren hållits i gästvåningen i logen, belägen ovanför garaget, tvättavdelningen och en verkstad. Här är högt till tak, men ombonat och med en imponerande trappa i entrén. Utsikten härifrån sträcker sig långt ut över omkringliggande åkrar, lika vackert oavsett årstid. Barn och barnbarn övernattar gärna här vid besök. En av gårdens allra största fördelar sitter faktiskt på taket till logen - solpanelerna ger många kWh besparing. Resultatet har de senaste 3 åren (i genomsnitt)  blivit att försäljningen av egen el har gett en intäkt om 23 000 kr/år inkl skattereduktion. Således har man sänkt driftskostnaden på fastigheten med motsvarande summa.  För detaljerad driftskostnad ladda ner dokument siffror & kalla fakta på vår hemsida.

Vackra små byar dyker ständigt upp efter nästa vägkrök på färden genom södra Skåne. Till synes orörda, intima och sammanhållna, men vid närmare betraktelse synnerligen ”i tiden” och öppna mot världen. Närmaste by är den lilla kyrkbyn Gylle, som vilar i landskapet med rötterna förankrade långt tillbaka i medeltiden. Gylle har fått sitt namn från Gyllehögarna, en av många fornlämningar från sten- och bronsåldern i området. Från den största, Lundhögens topp, kan man se Trelleborg, Skanör Falsterbo och inte mindre än tjugofyra kyrkspiror resa sig mot skyn.

Välkommen på visning!

*Elpriset beräknad till ett spotpris om 85 öre/kWh.

9.500.000:- eller bästa bud

Hus till salu | Söderslätt. Öppna landskap. | Hus till salu | Söderslätt. Öppna landskap. |
Hus till salu | Söderslätt. Öppna landskap. |
Hus till salu | Söderslätt. Öppna landskap. |
Hus till salu | Söderslätt. Öppna landskap. |

Siffror & kalla fakta

Adress: Gyllevägen 323-0, 231 91 Trelleborg
Fastighetsbeteckning: Trelleborg Gylle 10:12
Tomtareal:  8 538 kvm, friköpt
Taxeringskod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer
Taxeringsvärde: Totalt 2 274 000 kr, varav byggnad 1 537 000 kr och mark 735 000 kr
Taxeringsår: 2021
 

ANVÄNDBAR GOLVYTA
Användbar golvyta är uppmätt på uppdrag av Uppvik & döttrar i samband med framtagning av ritning. Köpare som anser att bostadens exakta storlek är av avgörande betydelse inför ett fastighetsköp uppmanas att göra en egen uppmätning.

BOSTAD BV: ca 125 kvm
BOSTAD OV: ca 104 kvm

För uppmätta ytor och takhöjd i övriga byggnader, se Siffror & Kalla fakta i boken om huset. 

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine