Andreas Johansson
Hus till salu |  |
Hus till salu |  |
Hus till salu |  |
Tillbaka till inredning

Andreas Johansson

Målar i olja, akryl och akvarell

En kort levandsbeskrivning. Kallar mig Västerbottning, trots att jag föddes i Luleå (som ligger i Norrbotten, så nu vet ni det) och bodde halva mitt norrländska liv där. I början av 1990-talet bosatte jag mig på Österlen. Min barndom var kärleksfull och spännande av livet på en mindre gård med kor, häst, höns och får. Pappa hade byggföretag där jag tjänade ihop till min första kamerautrustning. Ofta följde jag med i skogen när vi körde hem både timmer och hö med häst. Hantverk och handarbete såsom trä och textilslöjd finns i familjen, och mamma har tonsatt mina somrar med det trygga mjuka dunsandet från vävstolen. Utbildade mig till fotograf i Luleå, men kom av nyfikenhet och kärlek att hamna på Österlen efter 3,5 år i Hufvudstaden som frilansande fotograf. Älskar det mångskiftande landskapet här, även om det ibland uppkommer en saknad av de fina vintrarna som jag hade under min uppväxt.

Sedan snart 20 år tillbaka har jag arbetat på Uppvik & döttrar. På fritiden går jag gärna med familjen och hunden på promenad, målar, tittar på film och lyssnar på musik.

Form, färg och ljus har alltid fascinerat, och efter ett antal år med fotografin som uttrycksmedel, kände jag att jag ville vidga min bildmedia.

Detta skrev jag en gång om måleriet: ”Något penslat något runt. Något rakt och lite krusigt. Något som är rufsat och lite som rinner. Något mörkt och något ljust. Något grått och något som brinner. Någon som talar och det lilla som bara viskas. Den starka armen och hela kroppen, benen som darrar, ryggen värker. Lilla lilla färgkludden, stora hela spackelspaden! En hel ocean och ett litet daggstänk. Faran som hotar till havs, och tryggheten i ett bo. Längtan som förtär och mjukheten i en kyss. Darren i grässtrået, ljudet av pickupen när den möter vinyl. Allt, allt skall helst få vara med!”

Mina kunder uppskattar att jag kan erbjuda hembesök. Jag tar med ett urval av mina tavlor (som vi bestämmer tillsammans via Facetime) och du kan provhänga tavlan på sin plats och i sin rätta miljö. I ditt vardagsrum, sovrum eller i ditt kök. Jag samarbetar periodvis också med olika gallerier på Österlen (Galleri1, Mellby11, Drömbageriet mfl) och i Stockholm där du finner min konst. 

Du hittar mig på Instagram: andreasj68 eller via telefon på 0734168030

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine