Therese Carnemalm
Hus till salu |  |
Hus till salu |  |
Hus till salu |  |
Tillbaka till inredning

Therese Carnemalm

Jag inspireras mycket av det dagliga livet i min konst

Allt ifrån spännande möten med människor till naturens sköna magi. Intrycken blir till uttryck. Jag lägger stor vikt vid bildens titel. Den kan vara en dörröppnare och ses som ett första steg in i ett verk för betraktaren. Kanske kan den väcka en känsla hos dig och öppna för inre bilder och upplevelser.

Arbetsprocessen är fri och intuitivt och ofta blir en idé till en hel serie temabilder. På denna sida visas bl.a gicléetryck - pigmentgrafik, ur serien ”The sound of nature” där jag precis som i akrylmålningarna ”De intuitiva” undersöker rytmen som finns i naturens språk t.ex. mönster i vinden eller vattnets rörelser. ”Vänner” är en hyllning till mina morföräldrars generation som lärde mig så mycket genom att låta mig delta i vardagens aktiviteter. Allt i från att reda ut ålarevar och hugga ved till att slunga honung och handdiska efter maten. Många gånger handlar det om att se det stora i det lilla.

Jag väljer arbetsredskap efter vad jag vill uttrycka och ofta landar jag i blandteknik som öppnar för ett gränslöst skapande där strukturer och material kan omfamna varandra bortom det traditionella. Texturer skapas genom att varva teckning och måleri med tyg och sömnad. När jag är nöjd med det slutliga uttrycket så ställer jag samman hela bilden digitalt för att kunna trycka mitt blad. All grafik är tryckt med arkivbeständig tusch på syrafritt 300g konstnärspapper från Canson. Varje komposition har sin egen berättelse.

Min bakgrund är som grafisk formgivare och designer och jag är utbildad på bl.a. Konstfack och RMI Berghs i Stockholm samt Målarskolan Forum i Malmö. Under åren har jag haft flertalet utställningar i både Sverige samt England och Konstrundan är ett återkommande inslag på våren genom medlemskap i KSV (Konstnärsgruppen Sydväst). Parallellt med konstnärsskapet arbetar jag brett med uppdrag inom grafisk formgivning och illustration. Det kan röra sig kring allt från avskalad formgivning av ett varumärke och förpackningsdesign till pedagogiskt undervisningsmaterial och flödande barnboksillustrationer. Jag erbjuder och skräddarsyr även föreläsningar och kreativa workshops.

Välkommen att boka ett besök i ateljén i Malmö eller kontakta mig direkt vid intresse av ett verk eller samarbete. Ni hittar mig även på Instagram och Facebook.

Therese Carnemalm 

www.carnemalm.se

Ateljé: Velandergatan 112 i Malmö

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine