Hus till salu | Franskans Crêperie i Rörums by |
Hus till salu | Franskans Crêperie i Rörums by |
Hus till salu | Franskans Crêperie i Rörums by |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset Ladda ner “boken” om huset

Ansvarig fastighetsmäklare: Lotta Nordstedt, 0708-920724, lotta@uppvik.nu (skicka gärna ett mail för kontakt)
Assisterande mäklartrainee: Mi Ståhl, 0733-714 714

Franskans Crêperie i Rörums by

Det var inte helt enkelt att hitta ett hus som kunde erbjuda både en privat bostad och plats för drömmen om ett crêperie. Men till slut dök farmoderns gamla skola upp till försäljning och resten är enlika väldoftande som välsmakande historia.

Efter 12 år på Rörums Byaväg 44 och 11 år med Franskans Crêperie är det dags för ett helt nytt kapitel i livet för ägaren av en av Österlens mest fullbokade restauranger. Nu när säljaren väljer att stänga en dörr för att öppna en annan, öppnar han samtidigt en ny dörr för dig som kanske drömmer om att byta liv. För dig som har börjat känna att livet är för kort för att stressas bort. Som också är sugen på ett nytt kapitel i livet. Och om så önskas har säljaren lovat att fritt förmedla alla råd, recept och företagshemligheter han bara kan komma på. Så att det här kan bli en lite extra bra start på ditt nya liv. Där du får göra det du alltid drömt om och leva det liv du längtar efter att leva. Utan att behöva börja på noll. Vem vet, kanske vill du ta över redan till hösten?  

Mannen i blåvit-randig tröja sätter ner en blommig tallrik med nygräddade och tjusigt vikta crêpes framför mig. Det doftar ljuvligt av Chevré, honung och rostade solrosfrön. ”fransosen” ler, ställer ner en vacker kopp tillsammans med en liten flaska Pommeau la Galotière och avlägsnar sig med ett Bon Appetit! Solen skiner och lyckan över att ha fått ett bord utan att ha bokat flera veckor i förväg är stor. På Franskans är det vanligtvis svårt att bara glida in och haffa ett bord, gästerna är många och många av dem långväga. Vill man vara säker bör man reservera ett bord. För det är ingen överdrift att Franskans Crêperie i Rörum är en destination, omnämnd i alla bättre magasin, resebloggar och topplistor över saker man inte får missa på Österlen.  

Efter en sådär tjugo, trettio år i Stockholm med fullt fokus på karriären som filmscenograf hände något. Storstadslivet som förut hade varit så roligt och givande hade börjat ta mer energi än det gav och längtan efter ett nytt liv hade börjat gro i själen. Säljarens förkärlek till Frankrikes matkultur gjorde att han började drömma om ett crêperie. Man letade efter hus som kunde erbjuda både en privat bostad och tillräckligt med utrymme för att bygga upp ett crêperie med preppkök, matsal, vinkällare och ja just det, gärna ett övernattningsrum för eventuell extrapersonal också. I bostaden finns flera större rum så här finns gott om plats för den stora familjen. På bottenplan hittar du förutom livsrummet (den gamla skolsalen) även ett stort sovrum med plats för både yoga och meditation, ett arbetsrum och ett gästrum. Här finns också två badrum.

Driva vidare, utveckla eller kanske öppna ett B&B? Det är förstås upp till dig som ny ägaren att fritt välja vad man vill använda restaurangen och boendedelen till, men den hugade kan från dag ett starta upp den välbesökta verksamheten igen då alla restaurangmöbler, inredning och köksutrustning ingår. Så det är med andra ord bara att kicka igång verksamheten och välkomna 140 matglada och cidersugna gäster. Restaurangen har i dagsläget ca 60 sittplatser inne och ca 80 utomhus, där det finns potential att utöka antalet sittplatser om så skulle önskas. Gästerna finns. Crêperiet har en minst sagt upparbetad kundkrets med massvis av återkommande gäster och härliga stammisar. Och det gäller inte bara på sommarhalvåret. Visst, Österlen är ett sommarparadis, men det är underbart även under höst, jul och vår.

7.700.000:- eller bästa bud

Hus till salu | Franskans Crêperie i Rörums by | Hus till salu | Franskans Crêperie i Rörums by | Hus till salu | Franskans Crêperie i Rörums by |
Hus till salu | Franskans Crêperie i Rörums by |
Hus till salu | Franskans Crêperie i Rörums by |
Hus till salu | Franskans Crêperie i Rörums by |

Siffror & kalla fakta

Byggnadstyp: Fd skola byggd etappvis i U-form. Bostad och restaurang/verksamhet.  

Byggnadsår/renoveringsår: Den gamla skolan är uppförd 1840 (verksamhet.) Den nya skolan uppfördes 1909 (bostad). Renovering bostad påbörjad av tidigare ägare 2010. Från 2012 har uppbyggnad av restaurangen skett inklusive alla tillstånd tagits fram. Löpande renovering i bostaden; nytt värmesystem, två nya badrum, nytt vindsrum, ny veranda, nytt takfönster, ny kamin samt glidgjutning, målning av plåttak/fönster/ytskikt, tilläggsisolering vind, plattläggning uteservering, m.m.  

Fastighetsbeteckning & adress: Simrishamn Rörum 77:1 & Rörums Byaväg 44, 272 95 Simrishamn.  

Tomt: 2.066 kvm  

Storlek: 1) Uppgift från lantmäteriets taxeringsinformation: Boyta 150 kvm + biyta 150 kvm.  2) Användbar golvyta uppmätt med lasermätare av Uppvik i samband med framtagning av ritning, avrundat till närmaste kvm. Total golvyta bottenvåning: 305 kvm. Bostad: ca 210 kvm (145+65).  Verksamhet: ca 160 kvm. Källare: ca 12 kvm. Vindsrum: ca 12 kvm. Mer finns att inreda.  

Energiåtgång: för privat boende och verksamhet, ca 40.000 kWh. Mellan 4-10 personer har bott i huset under 2022.  

Inventarier, namn & ekonomi: Fastigheten ägs privat. Inkluderat i köpeskillingen ingår all köksutrustning som tillhör creperiet. Ingår gör även restaurangens namn och verksamhetens godwill för ”Franskans crêperie”. Separat inventarieförteckning, verksamhetens omsättningar samt en översiktlig fördelning av intäkter/kostnader kan erhållas. Kontakta mäklaren för ytterligare information.

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine