Hus till salu | Grimshög Södra Kvarn |
Hus till salu | Grimshög Södra Kvarn |
Hus till salu | Grimshög Södra Kvarn |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset Ladda ner “boken” om huset
Visning lördag 30/9


Tänk på > Att endast boka person per familj/sällskap!

Ansvarig mäklare: Lotta Nordstedt, hus@uppvik.nu (maila för lättast kontakt)
Assisterande mäklare: Elisabeth Wretsell
Assisterande mäklartrainee: Mi Ståhl, 0733-714 714, mi@uppvik.nu

Grimshög Södra Kvarn

Location, location, location! Den här skånelängan i vinkel ligger verkligen mitt ute på åkern, som en ö i ett hav av fält. Eller rättare sagt, som en tvilling-ö eftersom det finns en granne på andra sidan grusvägen –
bakom stora bokhäckar. De båda husen är dessutom riktade åt varsitt håll så här har man ändå känslan av att man är helt för sig själv, samtidigt som man vet att det finns någon där på andra sidan dubbla grönskande murar, om det skulle vara något.

Från tomten ser man Kåsebergaåsen torna upp sig och landmärket med tjuren under trädet på toppen visar vägen mot Löderups strandbad, som man cyklar till på tio minuter. På sommarkvällarna när solen går ner i nordöst lyser den upp hela åsen och bäddar in den i ett orange skimmer. Då brukar ägarna till den här platsen fråga sig varför de någonsin har drömt om solnedgångar över havet när det blir minst lika dramatiskt och vackert över Kåsebergaåsen?

Förutom själva boningshuset så finns här en länga med ett stort sommarfestrum och vad ägarna kallar sommarrummen, som gäster kan nyttja sommartid. På tomten står dessutom en gammal kvarn i väldigt fint skick. Så för den som har drömt om att bo i en väderkvarn finns det alla möjligheter att bygga om insidan och inreda den som en förlängning av huset.

Varför inte skapa en extra gäststuga eller en kreativ skrivarlya? Kvarnen är nämligen inte kulturminnesmärkt, så det finns inga krångliga regelverk som man måste följa. Det är med andra ord bara att börja fantisera och förverkliga!

Lugnet råder året om, till och med under hög-säsongen i juli när resten av Österlen kryllar av turister så kan man njuta av den vilsamma rofylldheten här. Man kan ta sin cykel och göra små trevliga utflykter till den där sprudlande, stimmiga semesterkänslan, njuta av en glass medan man tittar på folk för att sedan lämna myllret bakom sig när man är nöjd och trampa hem till stillheten.

Även om sommaren är extra härlig i dessa krokar så är den gamla skånelängan trivsam att bo i året runt. Med två eldstäder som både sprider värme och en skön stämning är höstarna och vintrarna här minst lika mysiga.

Sedan de nuvarande ägarna tog över så har mycket gjorts både med huset och kvarnen. Så gott som hela huset är omkalkat, kommunalt vatten och bredband är indraget och installerat i huset. Ett nytt badrum har byggts. Och festsalen i ena längan har inretts. Hagestad Bygg har gått igenom hela taket och säkrat fastsättningen av plåtarna. Skorstenarna har klätts med plåt och nya takrännor har installerats. Den fina möllan som både är upprustad och förstärkt från topp till tå bara väntar på vad som ska hända i den i framtiden.

Den stora festsalen är som gjord för firande. Den har hyst många kalas, allt från födelsedagar och midsommarfirande till kräftskivor och skördefester. Salen har också räddat många fester som börjat ute i trädgården men överraskats av ett sommarregn. Då har det bara varit att flytta kalaset några steg och fortsätta firandet. Om man har behov av fler rum eller vill starta uthyrning, så skulle man mycket väl kunna göra om den här längan till bostad eller gästrum. Läget är ju perfekt för ett B&B. 

I krokarna kring Södra Kvarn finns, förutom utspridda skånelängor och gårdar, som sagt Kåsebergaåsen och på andra sidan om den; havet med många fantastiska badstränder. Blandannat Sandhammaren med sin milslånga och kritvita strand. Kåseberga fiskeby ligger bara några kilometer bort, på lagom trampavstånd. Här möter man turistmyllret och doften av nyrökt fisk. Att slå sig ner på någon av restaurangerna vid vattnet innebär en omedelbar semesterkänsla.

5.950.000:- eller bästa bud

Hus till salu | Grimshög Södra Kvarn | Hus till salu | Grimshög Södra Kvarn | Hus till salu | Grimshög Södra Kvarn |
Hus till salu | Grimshög Södra Kvarn |
Hus till salu | Grimshög Södra Kvarn |
Hus till salu | Grimshög Södra Kvarn |

Siffror & kalla fakta

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Fastighetsbeteckning: YSTAD LÖDERUP 24:36
Adress: Grimshögsvägen 59-28 271 77 Löderup
Tomtareal: 7.372 kvm
Taxeringskod:  Småhusenhet, bebyggd, typkod 220
Taxeringsvärde: 2.411.000 kr varav byggnad 1.387.000 kr
Taxeringsår: 2021
Pantbrev: 2 st om totalt 2.400.000 kr
Servitut: Inga kända
Samfällighet/gemensamhetsanläggning: Inga inskrivna i fastighetsregistret men det finns en samfälld väg söder om huset. Fastigheten har rätt att använda vägen men är inte delägare i den.
Storlek: 1) Användbar golvyta uppmätt med lasermätare av Uppvik i samband med framtagning av ritning, avrundat till närmaste kvm: Bostad ca 143 kvm (ca 120 + 23). Festsal,Förrådsrum & Sommarrum ca 74 kvm. Växthus 6 kvm.
2) Uppgift från lantmäteriets taxeringsinformation:  Boyta: 123 kvm. Biarea: 76 kvm.
Takhöjd: Bottenvåning ca 1,9-2,1 m / 1,83-2 m t bjälke. Ovanvåning ca 1,86 m. Förrådsrum & Sommarrum ca 1,98-2,15/1,85 m. Festsalen ca 3,95 m t nock/ 2,28 m t bjälke. Växthus ca 2 m t ”nock”.

KONSTRUKTION
Byggnadstyp: Skånelänga byggd i vinkel bestående av bostadsdelen samt förrådsrum, stor festsal och två sommarrum.
Byggnadsår: 1860
Stomme: Murverk
Fasad: Puts och träpanel på gavlar
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Fönster: Dubbelkopplade tvåglas fönster i trä förutom treglas- isoler träfönster i båda badrummen.
Grund: Gjutet och skånsk grund
Ventilation: Självdrag och mekaniska fläktar i två badrum.
El: Huvudsäkring 20 A, Jordfelsbrytare i alla tre säkringsskåp. Automatsäkring i huvudsäkringsskåpet i bostadsdelen, automatsäkring i pannrummet i bostadsdelen, automatsäkring i det stora festrummet med ingång från gården. Delvis jordade kablar. Delvis inbyggda och delvis synliga kablar. I förrådsrummet finns ett 3-fasuttag
Plåtarbeten: Hängrännor, stuprör och takstegar byttes ut 2019 och samtidigt kläddes skorstenarna med plåt.
Uppvärmning: Jordvärmepump, golvvärme i köket. Två öppna spisar.
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten för bostadsdelen, egen grävd brunn för bevattning av trädgården.
Enskilt avlopp: Trekammarbrunn, brunn bakom huset med pump för köksvattnet. Pumpen pumpar köksvattnet vidare till trekammarbrunnen.
Uppkoppling internet: Fiber
Larm: Nej

INREDNING & UTRUSTNING I BOSTADSHUS Allmän beskrivning
Golv: Klinker i kök, hall och badrum, tegel i vardagsrummet, cementgolv i tvättrummet/pannrummet, i övriga rum i bostadsdelen trägolv. I stora festsalen marksten, i de två sommarummen tegel och i förrådsrummet cementgolv.
Innertak: Synliga bjälkar i alla rum utom i vardagsrummet och i sovrummet på ovanvåningen i bostadsdelen samt i förrådsrummet. Träpanel i sovrummet, sovrummet på ovanvåningen, vardagsrummet och ena badrummet i bostadsdelen samt i stora festrummet och de två mindre sommarrummen. Skivor i övriga rum.
Innerväggar & ytskikt: Putsade och vitmålade murväggar
Kök: Bänkskivor, skåp, luckor, kakel, kyl/frys, diskmaskin, spis (el). Kyl/frys märke LG, ålder okänd. Diskmaskin Electrolux, 2022, Elspis Selectro, ålder okänd. Spisfläkt Futurum, ålder okänd.
Tvättstuga: Kombinerad tvättmaskin/torktumlare, märke AEG, 2018
Badrum 1: Toalett, tvättställ, badkar med dusch, handdukstork, klinker golv, halvkaklad, ventilationsfläkt.
Badrum 2: Toalett, tvättställ, dusch, klinker golv, helkaklad vägg bestående av vitt kakel och blå mosaik. Belysning i tak och i spegelskåp. Ventilationsfläkt. Fackmannamässigt utförd år 2013.
Trappa: Vinklad trappa i i tegel till ovanvåningen.
Innerdörrar: Huvudsakligen målade och omålade spegeldörrar och 1 slät dörr.
Övriga byggnader: Nyligen upprustad Mölla i fint skick och mindre växthus. I Skånelängan finns förutom bostadsdelen även ett stort rum för fest samt två mindre sommarrum med sängar som används som gästrum/sovrum under sommaren samt ett förrådsrum.

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine