Hus till salu | Långgatan på Skillinge fiskeläge |
Hus till salu | Långgatan på Skillinge fiskeläge |
Hus till salu | Långgatan på Skillinge fiskeläge |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset
Visning lördag 23/10

Ansvarig mäklare: Lotta Nordstedt, lotta@uppvik.nu, 0708-920724

Långgatan på Skillinge fiskeläge

Vad händer när två människor som rör sig i finkrogens och lyxhotellets smakfulla världar ska renovera en villa? Huset genomsyras av god smak och kryddas med det där lilla extra såklart. Fullkomlig finess utan att funktion får styrka på foten. Välkomna in i villornas svar på den lilla svarta. Men bortse från det där med ”lilla”

Den sticker ut. På ett bra sätt.  Den svarta diamanten. Långt ifrån en vanlig villa på Långgatan i Skillinge. Modernt och bekvämt kräver minimalt och ger mer tid över till att leva.

Materialvalen återspeglar ägarnas personliga stil och höga ambitionsnivå. Resultatet genomsyrar villan. Elegans, enkelhet och sofistikerad komfort. Där varje detalj är noga utvald. Huset är kryddat med egendesignade golvlister, Burlington-handfat och belysning, handtag och knoppar från Londonbaserade Buster+Punsch. Till och med golvstoppet i entrén har det brittiska designföretagets signatur. Basen är svart och vitt med inslag av mörkt trä. Mörk fiskbensparkett. Vita, matta väggar. Svarta detaljer. Gräddvit heltäckningsmatta.  Mörkt kakel. Krispigt vitt handfat.

Ägarparet älskar att renovera och att förvandla hus till hem. Och det märks. De hade nyligen lämnat 1800-tals gården bakom sig när villan dök upp. Trots att ingenting hade gjorts med huset på nästan 40 år såg de potentialen redan efter 5 minuter. De kunde enkelt visualisera hur fint det skulle bli om det bara kom i deras händer. Och de kunde inte motstå utmaningen. Så det senaste året har 70-tals-huset med andra ord genomgått en total förvandling. Precis allt har bytts invändigt, sånär som på dörrarna.

Nedre plan präglas av inbjudande öppenhet. Det här är ett hus som gjort för matlagning, stora middagar och många gäster. Stora sociala ytor. Köket glider sömlöst över i matplats via en stor köksö, innan loungen tar över. Det kanske inte är så konstigt när Isabella har både Operakällaren och Fredsgatan 12 innanför kockrocken och Andreas har haft fokus på gästens upplevelse ända sedan han arbetade på Berns. 

Master bedroom. Badrum en-suite. Utsikt mot solnedgången. Blunda. Du vaknar mjukt nerbäddad i egyptisk bomull. När du sätter dig på sängkanten, möter fötterna den mjuka mattan. Som att gå på moln. Några lätta steg till badrummet, där golvvärme tar över den korta vägen in i duschens värme. Det är lättare att vakna på rätt sida när sovrummet andas boutiquehotell!

På gränsen mellan två världar. En hörntomt i villaområdet med utsikt mot Österlens landsbygd. Det är inte bara insidan som räknas. Långt ifrån. Utsidan har färgats sobert svart och entrén har ramats in av en svart pergola där kvällsljuset strilar vackert. Runt huset löper en terrass så att man kan följa efter solen i sitt varv kring villan. Långgatan är som namnet avslöjar lång. Den går hela vägen ner till havet. Ändå tar det inte mer än 2 minuter med cykel till morgondoppet…

4.975.000:- eller bästa bud

Hus till salu | Långgatan på Skillinge fiskeläge | Hus till salu | Långgatan på Skillinge fiskeläge |
Hus till salu | Långgatan på Skillinge fiskeläge |
Hus till salu | Långgatan på Skillinge fiskeläge |
Hus till salu | Långgatan på Skillinge fiskeläge |

Siffror & kalla fakta

Fastighetsbeteckning & adress: Simrishamn Kvarnby 136:1 & Långgatan 50, 276 60 Skillinge.

Tomt: 743 kvm

Storlek: 1) Uppgift från lantmäteriets taxeringsinfo: Boyta: 189 kvm + biyta 20 kvm. 2) Användbar golvyta uppmätt med lasermätare av Uppvik i samband med framtagning av ritning, avrundat till närmaste kvm: 178 kvm (114 + 64). Garage 14 kvm. Takhöjd bv/ov: 2.30 m. Tvättstuga/förråd: 2.15 m. Trädäck 65 kvm. Stenlagd terrass 26 kvm. V.v. Se ritning.

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine