Hus till salu | Södra Mellby kyrkby |
Hus till salu | Södra Mellby kyrkby |
Hus till salu | Södra Mellby kyrkby |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset

Ansvarig mäklare: Lotta Nordstedt, 0708-9820724lotta@uppvik.nu

Södra Mellby kyrkby

På cykelavstånd till ett dopp i havet och med vacker utsikt över en liten dalgång ligger Österlens kreativa knutpunkt, Södra Mellby. Hit lockas skapande människor som vet hur man njuter av livet. Ateljéer trängs med vackra skånelängor och radband av pittoreska hus kantade av stockrosor och glada tillrop från grannar. Koncentrationen av konst och konsthantverk gör koncentrationsförmågan till en konst i sig. Här är det lätt att uppslukas av det vackra i livet. Och lika lätt att njuta av det. Vid vägen mitt i det kreativa konstnärskaoset ligger en sandfärgad länga omfamnad av grönska. Här finns Krukmakeriet & butiken. Den inbjudande framsidan vetter mot det sociala och medan baksidan utgörs av en lika hemlig som lummig trädgård, helt fri från insyn – om du inte väljer att öppna, den under murgröna gömda, porten på glänt såklart…  

Skönt flöde i huset. Det här är ett hus som det är trevlig att röra sig runt i. På bottenvåningen finns de sociala ytorna, sammanlänkade med varandra genom finurliga lösningar som till exempel ett fönster mellan köket och vardagsrummet så man kan titta till gästerna eller den som sitter vid pianot. Från köket har du också en dörr som på våren och sommaren står öppen för jämnan, för den leder nämligen ut till trädgårdens alla uteplatser. Går du istället ut genom den andra dörren, i andra änden av köket, så hittar du den stora tvättstuga som säljarna hade planer på att förvandla till ett lyxigt badrum, och när du passerat där så uppenbarar sig en ny dörr. På den hänger en skylt där det står ”verkstad” – och den leder såklart till keramikverkstaden och vidare till butiks.

Den hemliga trädgården... I trädgården är man verkligen helt som i en egen värld. Ingen kan se in och själv sitter man som på första parkett med utsikt över dalen nedanför. Ibland går det kor där men det finns också en vildsvinsstig. Men upp hit till gräddhyllan kommer de aldrig. Så alla växter och buskar får vara i fred. Om man bortser från gäster som inte kan låta bli att sticka ner näsan i vissa av de doftande buskarna. I dungen i dalgången finns ett rikt fågelliv, som toppas med både näktergal och gök. Tydligen är det något utöver det vanliga då man till och med har livesänt naturprogram härifrån. 

Vem bor här? En arkitekt, en konstnär, en konsthantverkare, en IT-konsult, en konsthandlare, en fondförvaltare, en fotograf eller kanske en författare? Mer än ett hem. Det här är ett hus som genom åren agerat året-runt-boende såväl som tillflyktsort för lediga dagar. Men det har alltid gett både de som bott där, och de som passerat förbi, minst en extra anledning att älska det. Det är nämligen så mycket mer än hem. För i gavellängan ut mot gatan finns en lokal, eller kanske att en sal är en bättre beskrivning med tanke på de generösa ljusinsläppen och den fantastiska takhöjden, där bara fantasin sätter gränser för var den ska användas till. Det här är en väldigt bra plats på Österlen. Och om man vill driva en verksamhet med tillhörande butik är förutsättningarna utmärkta. Huset ligger utmed med en väg med mycket turister under Konstrundan såväl som under hela sommaren. Konstgalleri, klädaffär, keramikbutik eller Österlens coolaste kontor? 

När du bor i Södra Mellby har du gång- och cykelavstånd till det mesta. Till mataffären, ett dopp i havet, Österlens godaste pizza, ett prisat bageri, iskall folköl och naturreservat – för att bara nämna några saker. Men tre av de trevligaste grannarna är nog ändå Mellby Bagaren, Folkets Bakgård och Fridens Gårdskrog.

4.900.000:- eller bästa bud

Hus till salu | Södra Mellby kyrkby | Hus till salu | Södra Mellby kyrkby |
Hus till salu | Södra Mellby kyrkby |
Hus till salu | Södra Mellby kyrkby |
Hus till salu | Södra Mellby kyrkby |

Siffror & kalla fakta

Fastighetsbeteckning & adress: Simrishamn Mellby 6:52 & Mellby Stora väg 24, 277 35 Kivik

Areal: 3.079 kvm 

Storlek: 1) Uppgift från lantmäteriets taxeringsinformation: Boyta 148 + biyta 164 kvm. 

2) Användbar golvyta uppmätt med lasermätare av Uppvik i samband med framtagning av ritning, avrundat till närmaste kvm: bostad 194 kvm (bv 118 + ov 76 kvm). Butik & verkstad 75 kvm. Råvind/mer att inreda 71 kvm. Källare 11 kvm. Förråd/garage ca 16 kvm. Gårdshus ca 27 kvm. Uteplatser (gångar ej medräknade): Altan vid verkstad: ca 12 kvm. Under pergolan: ca 13 kvm. Vid murgrönamur i söder: ca 22 kvm

Ansvarig mäklare: Lotta Nordstedt, 0708-9820724, lotta@uppvik.nu

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine