Hus till salu | Hagestad Radby |
Hus till salu | Hagestad Radby |
Hus till salu | Hagestad Radby |
Tillbaka till husen
Ladda ner “boken” om huset Ladda ner “boken” om huset
Visning lördag 25/5

Ansvarig mäklare: Lotta Nordstedt, 0708-920724lotta@uppvik.nu (maila för lättast kontakt)
Assisterande mäklare: Mi Ståhl, 0733-714 714, mi@uppvik.nu

Hagestad Radby

I Hagestad radby, granne med fält i öppna landskap, ligger ett vitt, putsat hus med Köpenhamnsgröna dubbeldörrar, spröjsade fönster och massor av möjligheter. Att här har varit lanthandel 1937 syns inget av, men att säljarna har en förkärlek till byggnadsvård, och är stammisar på Byggfabriken, det syns i de flesta rum. All vägg-, golv och takfärg är 100% plastfri, förstås, och kommer från Byggfabriken. Precis som ventiler, lampor, knoppar, knopplister, speglar och andra noga utvalda detaljer. Det här huset har genomgått omfattande renoveringar och går alldeles utmärkt att flytta in i och direkt börja leva Österlenlivet, med promenader till Backåkra, strandhäng på Sandhammaren, långluncher på Pastafabriken och en och annan cappucino hos Karl Fredrik på Eklaholm, som man cyklar till på under fem minuter.

Det här är ett hus där man kan slappna av och njuta mer av livet. Speciellt nu, när säljarna i samråd med stadsarkitekten i Ystad, har gett tillbaka huset dess forna glans och dessutom adderat extra wow-känsla genom att öppna upp väggar för att skapa siktlinjer och låta ljuset flöda. Det här är inte den första gården som det här paret renoverar, och det märks.

Den delen som tidigare var lanthandel kan nuförtiden inte beskrivas på något annat sätt än master bedroom. Rummet, som alldeles nyligen har totalrenoverats och förvandlats till ett sovrum, har husets fulla bredd, fönster med munblåst glas och utsikt åt tre håll, och nylagt furugolv. Och icke att förglömma, en altandörr ut till trädgården på den soliga södersidan.

Med tre sovrum på bottenplan och ett stort rum som ibland kallas för sovloft en trappa upp, finns det med andra ord gott om plats för övernattande familjemedlemmar. Och apropå familjen, så är de anledningen till att paret ens överväger att sälja. Längtan till barnbarnen över 70 mil bort är för stark, precis som rädslan av att missa för mycket i deras liv. Helst hade de flyttat med sig huset, nu när de lagt ner hela sin själ i det dagligen i över ett år. Eftersom det är omöjligt, när det kommer till gamla stenhus, så finns här därför en unik möjlighet att lägga vantarna på ett av husen i Hagestad radby.

Så om du längtar efter att bo i ett lantligt lugn med milsvid utsikt, och samtidigt vill ha Ystad bara dryga 20 minuter bort med bil, eller om du letar efter sommarhuset som gör att du aldrig mer vill åka någon annanstans på semestern – då är det troligt att det du söker finns på Österlenvägen 945.

4.750.000:- eller bästa bud

Hus till salu | Hagestad Radby | Hus till salu | Hagestad Radby |
Hus till salu | Hagestad Radby |
Hus till salu | Hagestad Radby |
Hus till salu | Hagestad Radby |

Siffror & kalla fakta

Byggnadstyp: U-formad skånegård

Byggnadsår/renoveringsår: Troligen uppförd i slutet av 1800-talet. Genomgripande renovering av nuvarande ägare mellan år 2022-2024

Storlek: 1) Användbar golvyta uppmätt med lasermätare av Uppvik i samband med framtagning av ritning, avrundat till närmaste kvm: Bostad: 159 kvm (134+25) Vindsrum 105 kvm. Källare 37 kvm. Gårdshus 61 kvm.  V.v. Se ritning - angivna ytor ovan avser användbar golvyta.

2) Uppgift från lantmäteriets taxeringsinformation: Boyta 134 kvm + biyta 192 kvm.

Takhöjd: Bottenvåning: ca 2,23-2,46 / 2,3 t bjälke i hall.  Ovanvåning: Boenderummet ca 2,9m t nock/2,14m t bjälke. Vindsrummen ca 3,5m t nock/1,9m t bjälke Källare: Tak: Ca1,93-1,97m / 1,75-1,77m Gårdshus: Tak: ca 2,35-2,45m /2,22-2,28 t bjälke

Konstruktion: Skånsk grund och två källare. Grundmur av natursten och stomme av tegel och lersten.  Bjälklag av trä. Tak av pannplåt. Utvändigt plåtarbete i lackad plåt. Dubbelkopplade fönster med spröjs, englasfönster med spröjs med lösa innanfönster i gavelsovrummet samt englasfönster med spröjs på glasverandan. Takfönster och takkupa. Tvåglasfönsterdörr med isolerglas. Pardörr med ljusinsläpp i huvudentré. Enkeldörr med ljusinsläpp till groventré. Verandadörr med ljusinsläpp. Spegeldörrar i trä, vissa med glas och spröjs. Självdragsventilation. Fläkt i badrum. Automatsäkringar med jordfelsbrytare, utanpåliggande el, äldre och ny dragning.

Inredning & utrustning: Kök från Ikea från 2024. Bänkskiva av ek. Diskmaskin från Ikea 2024. Spis från Smeg 2022. Gashäll med två brännare, ej i bruk av nuvarande ägare. Kyl och frys från okänt årtal. Badrum från 2024.  Delvis kakel, delvis våtrumstapet. Klinker från Victorian tiles. Toalettstol, tvättställ och dusch. Armatur från byggfabriken. Kombinerad tvätt och torktumlare LG i tvätthörna från 2024. Tvättmaskin i källare BEKO från 2022. Toalett med toalettstol och tvättställ.

Golv: Golv av massivt trä med olika slutbehandlingar så som målade, oljade och såpskurade. Klinker från Victorian tiles i hall och badrum.

Uppvärmning: Elradiatorer som kan styras manuellt eller via app från 2024. Elektrisk golvvärme i kök och badrum. Kaminen i köket har inte använts på länge och behöver renoveras innan nyttjande.

Vatten & avlopp: Kommunalt vatten. Trekammarbrunn i samverkan med granne från 2002. Underhåll med genomspolning av hela systemet och åtgärd av sättning 2024.

Övrigt: Gammaldags trädgård med päronträd, äppelträd och plommonträd.

Fastighetsbeteckning & adress: Ystad Hagestad 32:12. Österlenvägen 945, 27177 Löderup
Areal: 1.010 kvm
Taxeringsvärde: 1.415.000:- varav byggnad 1.075.000:-
Taxeringskod: Småhusenhet, bebyggd, typkod 220
Pantbrev:  9 st, Summa: 3.165.250:-
Servitut: Nyttjanderätt av infart. Avtal om mark och nyttjanderätt angående avlopp.

Ansvarig mäklare: Lotta Nordstedt, 0708-920724, hus@uppvik.nu (maila för lättast kontakt)​

För dig som är på språng...

Vill Du få en snabb uppfattning om huset och kanske har en långsam uppkoppling kan Du bläddra igenom galleriet.
Vill du däremot få fördjupad information med texter, siffror & kalla fakta, ritningar så kan du ladda ner "boken" om varje hus.
Du kan självklart också få beskrivningen postad till dig via snigelpost!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine