Studio Umbra Österlen
Hus till salu |  |
Hus till salu |  |
Hus till salu |  |
Tillbaka till inredning

Studio Umbra Österlen

Handplockade möbler som renoverats med varsam hand.

Bit för bit och lager för lager. En del mycket. En del lite mindre. Ett hantverk som kräver fingertoppskänsla och tid. Detaljer och noggrannhet är nyckelord bakom varje möbel. Likaså känslan och charmen som antika möbler besitter. Det använda. Det kanske en gång älskade men försummade och som sedan fått nytt liv igen. Det härligt tunga. Det unika. Det som knarrar och det som bär en historia. 

Långsamhetens lov... Motsatsen till snabb produktion och konsumtion. Det måste få ta lite tid och eftertänksamhet! 

Jag som driver Studio Umbra heter Alex Raneborn. Jag lever och verkar på Österlen sedan några år tillbaka men kommer ursprungligen från Stockholm. Där emellan har jag flyttat runt en hel del. Här blir jag kvar - jag älskar "mitt" Österlen. Som många med mig i denna del av landet mångsysslar jag. Det blir lätt så med det kreativa.

En möbel kan förändra hela stämningen i ett rum.

Studio Umbra har sakta vuxit fram under en lång tid. Jag är självlärd vilket är en rätt naturlig följd när någonting är roligt och intresset finns. Färdiglärd blir man nog aldrig med någonting så jag fortsätter lära mig nya saker varje dag. Jag arbetar enbart med linoljefärg när det kommer till möbler och skälen är många. Av noggrant underarbete och av linoljefärgen blir möbelns yta silkeslen och sammetsmatt. Ljuvlig att ta på och vacker för ögat. Linoljefärgen har även en förmåga att ge fantastiska färgnyanser – mjuka och behagliga. Det skadar inte att den även doftar gott! Linoljefärgen låter träet andas och håller möbeln i god form länge. En kvalitetsfärg med andra ord!

Alex Raneborn

www.studioumbra.se

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine