Vi säljer hus vi själva skulle vilja bo i.

På landet. Vid havet. På Österlen & Västerlen

Lasse Mangs

Skribent
Text, foto & layout
VÄSTERLEN & ÖSTERLEN
0707-96 51 35

För precis ett decennium sedan inleddes en romans med Österlen. Detta märkliga Österlen. Himlen, havet, kullarna och slätterna. Det frodiga och det karga på samma gång. Och inte minst människorna, alla överlevare på något vis. Man skapar sin egen tillvaro här, och det kändes fantastiskt spännande, samtidigt som det naturligtvis också kändes lite skrämmande att rota upp sig från storstan och flytta hit.

Ett sommarhus till att börja med, det fick vara tådoppet i strandbrynet. Och så småningom gick flyttlasset. Den lilla byn Örum i sydöstra hörnet av Skåne blev verkligen hemma. Livet blev på många sätt rikare och tempot en hel del lugnare. Jag kunde hålla på med det jag tycker är roligast, nämligen att skriva och fotografera. Och trädgården blev nästan som drömmen om den!

Men säg den tillvaro som håller för evigt. Suget efter storstan gjorde sig plötsligt påmint. Lägenhet införskaffades i Malmö, och rätt vad det var bar flyttlasset iväg igen! Det fina är att jag fortfarande kan arbeta på Österlen och på så sätt få det allra bästa av två världar. Nu väntar vi bara på det lilla ljusa sommarhuset någonstans bland kullarna och slätterna. Eller vid havet. Österlen finns kvar.

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine