Vi säljer hus vi själva skulle vilja bo i.

På landet. Vid havet. På Österlen & Västerlen

du som vill SÄLJA

Hus ska inte vara till salu. De ska säljas. Det är vår grundtanke. 
Och skillnaden kan vara stor. 

Vi börjar med att träffas. Tittar på huset. Berättar om vårt sätt att arbeta. Pratar. Förutsättningslöst! Sedan funderar vi över marknadsvärdet på vår kammare. I detta skedet vill vi faktiskt inte veta vad Du hoppas på att få ut - allt för att undvika glädjekalkyler (eller motsatsen), och kunna ge Dig en objektiv bedömning. Detta blir Ditt beslutsunderlag. Vill Du sälja? Stämmer kemin? Tror vi båda på ett gott samarbete? Vill Du anlita oss? Det är enkel matematik - Du väljer en mäklare som Du tror på. Vi säljer hus vi själva skulle vilja bo i. Då har vi ett gott utgångsläge! 

Kontakta oss, gärna via mail och berätta lite om just Ditt hus som Du funderar på att sälja. Vi vill gärna förbereda oss så långt det är möjligt innan vårt möte. Beskriv Ditt hus i enkla ordalag. Har Du några bilder Du kan maila över (det behöver inte vara proffsbilder - mobilen duger gott...!) ? Och fastighetsbeteckningen eller adress behöver vi inför vårt möte.

Tillsammans gör vi upp en tänkbar handlings- och tidsplan. Vi anpassar vad och hur vi gör efter Dig. Dina planer. Och Ditt hus. ”Standardmallar” aktar vi oss för - vi har ännu inte stött på så många standardmänniskor eller standardhus! Och har inga ambitioner att bli den största mäklarfirman med flest hus - utan vi vill hellre arbeta med just så många hus att alla får största möjliga omsorg. Det kan vara att fånga den där speciella stämning i gryningen eller att vi fotograferar ytterligare en gång - om vi inte är nöjda med resultatet. Det kan vara att ge Dig som säljare rådgivning inför en försäljning, för att skapa bästa möjliga förutsättningar. Eller att slutföra en pågående budgivning som är inne i ett avgörande skede - även om det är helg! Vi har ett internt uttryck inom företaget: ”Walk the extra mile” gällande engagemang i varje led.

Vi använder sällan ”Till salu”skyltar. Det ser mest lesset ut efter några veckor, när skylten hänger snett eller har ramlat ned i diket. Och de nyfikna börjat spekulera! Det finns andra, oftast bättre sätt, att tala om att huset ska säljas. Av delvis samma orsaker har vi heller ingen reklam på våra bilar. Vi väljer de annonskanaler som vi tror passar bäst. Kanske vill Du inte annonsera alls. Och det är faktiskt inte alltid nödvändigt. Ibland räcker vårt fullmatade kundregister långt! Vi har mellan 7-8.000 besökare på vår hemsida - varje vecka! Varje hus får en egen ”bok” med en berättelse om huset, många bilder, handgjorda ritningar och annan matnyttig information! Vi vill skapa bästa förutsättningar gällande timing, utgångspris och eventuella åtgärder inför försäljningen.

Modern teknik använder vi när vi behöver. Vi försöker hålla i minnet att tekniken är ett medel - inte ett mål. Och det är inte alldeles säkert att det som är ”snabbt och enkelt” ger det bästa resultatet... Ett telefonsamtal i en budgivning ger en möjlighet för Dig som säljare att diskutera andra frågor som kommer upp längs med vägen (vi använder oss inte av sms-budgivning på förekommen anledning).

Men kanske väljer Du att lämna försäljningsprocessen helt i våra händer. Och det är naturligtvis helt i sin ordning. Vi gläder oss åt frågor. Vi uppskattar konstruktiv kritik.

Och det har förvisso sagts förut, men tål kanske att upprepas: Skulle Du till äventyrs vara missnöjd - tala om det för oss! Är Du nöjd - berätta det för Dina vänner!

Penseldrag & arkitektur AO Media. Powered by ExpressionEngine